MojWindows

V súčasnosti sa trh so smartfónmi neustále rozrastá. Dôkazom tohto tvrdenia je aj fakt, že v tomto štvrťroku narástol o vyše 4 %. Neplatí to ale o každom operačnom systéme a smartfóne. Operačný systém Windows Phone sa napr. na trhu prepadol pod 1 %. V tomto kvartáli sa totiž predalo len 2.4 milióna Windows Phone smartfónov, čo činí asi len 0.7 % celkového podielu na trhu.

V prvom kvartáli roka 2015 mal Windows Phone podiel na trhu 2.5 %. Najnovšie fakty tak dokazujú, že tento operačný systém je naozaj mŕtvy. Dôvod pre tento rapídny pokles je jednoduchý. Spoločnosť Microsoft neprodukuje žiadne ďalšie Lumia zariadenia a nepríchádza každú chvíľu na trh s novým smartfónom ako väčšina konkurencie. Oproti minulému roku totiž Microsoft predal o 73 % menej smartfónov. Jeho zisky tým pádom v tejto divízii klesli o 46 %.

Microsoft teda očividne doslova zahadzuje značku Lumia a plne sa sústredí na nové Surface smartfóny, ktoré by mali na trh doraziť v roku 2017. Tým pádom bude pokles podielu operačného systému Windows Phone na trhu aj naďalej pokračovať.

Zdroj: theverge

23.05.2016

+