MojWindows

Ako vieme v lete by mala k používateľom zavítať veľká aktualizácia s názvom Windows 10 Anniversary. Jej súčasťou bude aj nová atraktívna funkcia Windows Ink, ktorá každému používateľovi umožní kreslenie dokonca aj na nasnímanú pracovnú plochu zariadenia.

Budú ju samozrejme podporovať aj niektoré aplikácia ako napr. Mapy. Portál Winbeta vytvoril video s demonštráciou tejto funkcie. Už teraz Windows Ink vyzerá veľmi atraktívne. Funkcia je totiž spustiteľná pomocou tlačidla na dotykovom pere dokonca aj z obrazovky uzamknutia, či pomocou ikony na panely nástrojov.

Windows Ink je dostupný v builde operačného systému Windows 10 s označením 14328. Zatiaľ neoplýva funkcionalitou, ktorú Microsoft sľúbil priniesť so spomínanou aktualizáciou, no už teraz sa pomocou tejto funkcie dajú vytvárať poznámky, obrázky a podobne. Okrem toho je možné už teraz nastaviť funkciu na dotykovom pere, čo znamená, že môže otvárať samotné prostredie Windows Ink alebo poznámkový blok, či iný nástroj. V pripravenom videu sú spomenuté všetky funkcie, ktoré momentálne idú otestovať.

Zdroj: winbeta

02.05.2016

+