Windows 10 Insider Preview build 14352 – rozpis noviniek

Včera spoločnosť Microsoft vypustila veľký Windows 10 Insider Preview build s označením 14352 pre Fast Ring Insiderov, o ktorom sme v krátkosti informovali. Teraz si prejdeme všetky nové vlastnosti,  ktoré sa v tomto builde nachádzajú.

Čo je nové?

Funkcia Windows Ink v tomto builde získala lepšie Sticky Notes, v ktorých sa odteraz dá vytvoriť pripomienka pre hlasovú asistentku Cortana z vytvorených poznámok a následne sú tieto poznámky prepojené so všetkými vašimi zariadeniami, na ktorých je možné spustiť Cortanu. Taktiež je možné do poznámok napísať emailovú adresu a spustí sa emailový klient. Taktiež je možné do poznámky napísať URL adresu a spustí sa priamo v prehliadači Microsoft Edge.

Niektoré z týchto funkcií sú zatiaľ limitované len na USA, no časom by sa mali podpory dočkať aj iné trhy a jazyky. Okrem toho sa vo funkcii Windows Ink taktiež dočkalo zmeny pravítko, na ktorom sa objavil kompas.

Ďalšie zmeny, ktorých sa Windows Ink dočkal:

  • Kresliaci blok sa zruší pokiaľ sú stlačené klávesy Esc alebo iná kombinácia s Windows tlačidlom (napr. Win + S alebo Win + D)
  • Aktualizovaný výzor ikony pre uloženie kresby
  • Zlepšenie skúsenosti pri otváraní kresliaceho bloku, keď je na plátne prítomných veľa atramentových ťahov
  • Opravenie problému, kde sa kresliaci blok spustil až po druhom kliknutí na jeho ikonu v prostredí Windows Ink
  • Kresliaci blok a kreslenie na obrazovku podporuje aj dotyk pre zariadenie, ktoré nie je pero

Vylepšení sa dočkal aj herný panel, ktorý teraz podporuje hranie viacerých hier v režime celej obrazovky. Microsoft pridal 6 nových hier do tejto podpory: League of Legends, World of Warcraft, DOTA 2, Battlefield 4, Counterstrike: Global Offensive a Diablo III.

Hub spätnej väzby teraz ukazuje aj stav v akom sa vaša spätná väzba nachádza a čo s ňou Microsoft robí. Takže okrem stavu obdržané teraz budete môcť vidieť aj stavy ako zamietnuté, prijaté alebo práve sa na tom pracuje.

Súvisiacie články

Okrem toho nový výzor získal aj Správca súborov (jeho ikona) a oplýva teraz viacerými farbami. Táto zmena bola vyžiadaná zo strany Insiderov. Rozdiel je viditeľný na nižšie uvedenom obrázku.

Build taktiež priniesol jednoduchšiu inštaláciu Enterprise verzie  z  Pro verzie operačného systému. Na tento úkon bolo potrebné kompletne preinštalovať operačný systém. Vo Windows 10 však Microsoft tento úkon zmenil. Všetky funkcie, ktorými disponuje Enterprise verzia už sú nainštalované aj na Pro verzii, no na to, aby boli prístupné aj pre používateľa stačí len v nastaveniach zadať licenčný kľúč Enterprise verzie namiesto zdĺhavej inštalácie. Po splnení tohto kroku však bolo potrebné reštartovať zariadenie na dokončenie tejto zmeny. S novým buildom už reštart nebude potrebný. Stačí len ísť do ponuky Nastavenia -> Aktualizácia a ochrana a následne zvoliť možnosť Aktivácia a zmena produktového kľúča.

Nakoniec nový build priniesol nové bezpečnostné nastavenie s názvom Limited Periodic Scanning. Toto nastavenie sa hodí v prípade ak na vašom zariadení používate iný antivírusový program ako Windows Defender. Poskytuje totiž ďalšiu vrstvu ochrany pri skenovaní a odhaľovaní nežiadúceho malvéru. Zapnúť toto nastavenie je možné v ponuke Nastavenia -> Aktualizácia a ochrana -> Windows Defender a kliknutím na možnosť Limited Periodic Scanning.

Zdroj: blog.windows

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.