MojWindows

Opera je prvým prehliadačom, ktorý disponuje režimom, ktorý šetrí batériu v notebookoch. Desktopy táto zmena samozrejme nijakým spôsobom neovplyvní, no používatelia, ktorí neustále cestujú a potrebujú efektívne využívať kapacitu batérie vo svojom notebooku túto novinku určite ocenia.

Táto aktualizácia je momentálne dostupná na vývojárskej verzii prehliadaču Opera a mala by ušetriť až 50 % vo výdrži batérie. Tento režim sa nachádza v pravom hornom rohu prehliadača a je označený ako batéria. Aktivuje sa v momente, keď systém zaregistruje, že zariadenie nie je pripojené k nijakému zdroju energie. Okrem toho prehliadač používateľa sám upozorní na zapnutie tohto režimu, keď výdrž batérie klesne na nízku úroveň.

opera saver

Spoločnosť dokázala znížiť aktivitu na kartách, ktoré bežia na pozadí, a preto Opera dokáže ušetriť výdrž batérie tam, kde konkurencia zlyháva. Okrem toho vývojári zapracovali aj na ďalších výkonnostných vylepšeniach, ktoré zaručia lepšie hospodárenie s energiou. Pokiaľ teda veľa cestujete a máte svoj notebook neustále odkázaný na výdrž batérie, vyskúšajte najnovšiu verziu Opery pre vývojárov.

Zdroj: opera

12.05.2016

+