MojWindows

Notebooky do cenovej hladiny 600 € sú určite atraktívne pre množstvo bežných používateľov, ktorý využívajú svoje zariadenie len doma alebo v kancelárii a nepotrebujú extra výkon herných alebo profesionálnych notebookov. Preto sme sa rozhodli, že vyberieme 5 najlepších notebookov do 600 €, čo môže mnohým pomôcť pri výbere nového notebooku.

Najlepšie notebooky do 600€ pre rok 2021 – rýchly prehľad:

Acer TravelMate P2 Black
Acer Aspire 5 Pure Silver
Asus VivoBook K413EA
ASUS ZenBook 14
Acer Swift 3

Acer TravelMate P2 Black

V nižšej cenovej kategórii je určite jasnou voľbou značka Acer a jej portfólio notebookov. Preto ani v našom výbere nemôžu chýbať. Vybrali sme konkrétny notebook Acer TravelMate P2 Black, ktorý na svoju cenu zhruba 580 € disponuje veľmi atraktívnou hardvérovou výbavou.

Jeho hnacím motorom je procesor Intel Core i3 10110U generácie Comet Lakes so základnou pracovnou frekvenciou 2,1 GHz. Dopĺňa ho integrovaná grafická karta Intel UHD Graphics, ku ktorej sa pripájajú aj 4 GB operačnej pamäte DDR4.

Interné úložisko typu SSD má kapacitu 256 GB, takže je jasné, že tento model sa dobre hodí primárne na prácu. Veľkou prednosťou série TravelMate je jej prispôsobenie na časté prenášanie a používanie na cestách.

Výdrž batérie je výrobcom udávaná na pekných 13 hodín. IPS obrazovka má veľkosť 14 palcov a disponuje Full HD rozlíšením. Operačným systémom je Windows Windows 10 Pro. Pokiaľ teda hľadáte notebook za rozumnú cenu, ktorý potrebuje bez obáv častejšie prenášať, model Acer TravelMate P2 Black vyzerá ako správna voľba.


Acer Aspire 5 Pure Silver

Ak ste fanúšikom produktov Acer, máme tu pre vás ďalší veľmi zaujímavý model. Konkrétne ide o Acer Aspire 5 Pure Silver, ktorý ponúka 2-jadrový procesor Intel Core i3 1115G4 Tiger Lake so základnou pracovnou frekvenciou 3 GHz.

K tomu sa pridáva integrovaná grafická karta Intel UHD Graphics, operačná pamäť typu DDR4 s veľkosťou 8 GB a SSD disk s kapacitou 256 GB. Celkovo je to vzhľadom na cenovú kategóriu do 600€ pomerne atraktívna kombinácia.

Uhlopriečka displeja má 14 palcov a rozlíšenie 1920 x 1080 pixelov, čo je priam ideálne na pracovné nasadenia, ako aj prenášanie. Operačným systémom je Windows 10 v edícii Home a výdrž batérie sa pohybuje okolo 10 hodín. Vo výbave nechýba podsvietená klávesnica, čítačka odtlačkov prstov či celokovová konštrukcia.

Asus VivoBook K413EA

Pre maximálne pracovné nasadenie, ale aj sledovanie multimediálneho obsahu sme zase vybrali sympatický model Asus VivoBook K413EA.

Srdcom tohto zariadenia je 2-jadrový procesor Intel Core i3 1115G4 so základnou pracovnou frekvenciou 3 GHz, ktorý dopĺňa operačná pamäť DDR4 s kapacitou 8 GB a integrovaná grafická karta Intel UHD Graphics.

Interné úložisko typu SSD má veľkosť 256 GB a operačným systémom je Windows 10 v edícii Home. Osadený je tu 14-palcový IPS displej s antireflexnou úpravou a rozlíšením 1920 x 1080 pixelov. Poteší prítomnosť podsvietenej klávesnice či dobrá výdrž batérie.


ASUS ZenBook 14

Aj spoločnosť ASUS má na trhu s cenovo dostupnými notebookmi značné zastúpenie, a tak by bola škoda nevybrať aspoň jeden model. Preto sme vybrali elegantné zariadenie ASUS ZenBook 14 UM431DA-AM003. Už jeho názov prezrádza, že ide o model zo známej série spomínaného výrobcu. Nestavil pritom len na dizajn. V cenovej kategórii do 600€ ponúka aj viac než zaujímavé parametre.

Disponuje 4-jadrovým procesorom AMD Ryzen 5 3500U s pracovnou frekvenciou 2,1 GHz, ktorý dopĺňa 8 GB operačnej pamäte DDR4 a grafická karta AMD Radeon RX Vega 8. Rozhodne poteší aj interné úložisko typu SSD s veľkosťou 512 GB.

Notebook disponuje 14-palcovým IPS displejom s antireflexnou úpravou a rozlíšením 1920 × 1080 pixelov. Nechýba podsvietená klávesnica či čítačka odtlačkov prstov. Jediným problémom tohto modelu je skutočnosť, že sa nepredáva s operačným systémom, no to by dnes nemalo tvoriť až takú veľkú prekážku.


Acer Swift 3

Aj na záver TOP 5 notebookov tu máme model od spoločnosti Acer. Tentokrát ide o Acer Swift 3 vo vyhotovení Sparkly Silver.

Poháňa ho 2-jadrový procesor AMD Ryzen 3 3200U s pracovnou frekvenciou 2,6 GHz, ktorému sekunduje 8 GB operačná pamäť typu DDR4 a grafická karta AMD Radeon Vega 3.

Interné úložisko typu SSD má kapacitu 256 GB a operačným systémom je Windows 10 Home. Matný IPS displej má uhlopriečku 14 palcov s Full HD rozlíšením. 

Vo výbave tohto modelu nechýba podsvietená klávesnica, čítačka pamäťových kariet či čítačka odtlačkov prstov. Rozhodne poteší aj fakt, že notebook disponuje ultratentkou celokovovou konštrukciou.


+