MojWindows

Možno niektorí z vás premýšľali nad výkonnou PC zostavou, ktorú by mohli využiť na náročné úkony, či už na hranie hier, prácu v grafických programoch a podobne. My sme sa rozhodli jednu takúto zostavu pre vás vytvoriť a poskytnúť vám návod, ako by asi mohla vyzerať a čo by sa v nej presne mohlo nachádzať. Poďme sa pozrieť, čo sme vybrali:

Cena tejto zostavy je aktuálne 933.56 € na internetovom obchode alza.sk. Všimnite si, že sme zvolený formát základnej dosky je ATX, čo znamená, že ide o najväčší rozmer na trhu. Okrem toho doska disponuje technológiou Crossfire, ktorá umožňuje prepojenie viacerých grafických kariet naraz, čo poteší herných nadšencov. Doska umožňuje aj pretaktovanie komponentov, čo je ďalšie pozitívum. Taktiež sme zvolili štvoricu 4 GB operačných pamätí, keďže základná doska disponuje štyrmi slotmi pre operačnú pamäť. Tým pádom vieme vytiahnuť z operačnej pamäte maximálny možný výkon.

Taktiež je dôležité poukázať na výkon zdroja, ktorý je v tomto prípade 500 W a odporúčaný výkon zdroja v prípade vybranej grafickej karty, ktorý je taktiež 500 W. Socket základnej dosky sme zvolili Intel Socket 1151, ktorý korešponduje s vybraným procesorom najnovšej generácie Skylake.

Nakoniec je tu počítačová skriňa, ktorá je typu Midi Tower – stredná veľkosť, keďže bola zvolená väčšia základná doska, museli sme zvoliť aj väčšiu skriňu. Skriňa disponuje trojicou 120 mm ventilátorov, z ktorých dva sú umiestnené vpredu a sú modro podsvietené, čo skrini dodáva elegantný vzhľad. Tretí ventilátor je umiestnený vzadu hore. Tým je zabezpečená optimálna cirkulácia vzduchu. Prípadné otázky smerujte do komentárov pod článkom.

19.05.2016

+