MojWindows

Spoločnosť Lenovo dnes oznámila, že v Európe začne vyrábať podnikové produkty pre zákazníkov z regiónu EMEA – vrátane serverov x86, ako aj kompletný rad produktov pre úložiská a networking pre prostredia dátových centier. Výrobný partner, spoločnosť Flex spustí výrobu produktov pre Lenovo servery x86 v susednom Maďarsku, vďaka čomu sa skráti dodacia lehota. Lenovo sa pre presun výroby do Európy rozhodlo zo strategických dôvodov. Sľubuje si od toho poskytovanie lepších služieb pre tunajších zákazníkov a partnerov, ako aj upevnenie pozície v oblasti podnikových počítačových riešení, kde ašpiruje na pozíciu lídra. Výroba bude spustená v lete 2016 a v rámci spoločnosti Flex doplní už existujúcu výrobu radu produktov. Výroba v Európskej Únii  umožní skrátiť dodacie lehoty pre zákazníkov až o päť dní (v závislosti od krajiny) a znížiť prevádzkové náklady (napr. nižšie náklady na dopravu), čo sa prenesie na zákazníkov a partnerov.

Závod spoločnosti Flex v Maďarsku, špecializovaný pre Lenovo, bude vyrábať kompletný rad x86, vrátane montáže systémov, kompletnej škály úložných a sieťových možností, ako aj plne integrovaných rackových systémov. Zároveň bude zabezpečovať zostavenie systémov na zákazku. Flex je strategickým partnerom spoločnosti Lenovo už šesť rokov a podieľa sa na takých veciach, ako výroba počítačov, telefónov, Think serverov ale aj oprave tabletov.

ThinkServer_Family_Image_672x357

Spoločnosť Lenovo je odhodlaná byť lídrom odvetvia podnikových riešení a produktov pre dátové centrá a európska výroba zlepší čas uvedenia na trh, vďaka čomu bude spoločnosť viac konkurencieschopná. Rovnaké špičkové produkty sa k podnikovým zákazníkom regiónu EMEA dostanú rýchlejšie a efektívnejšie, ale bez ujmy na kvalite. Tento presun tiež upevňuje Lenovo stratégiu podnikových počítačových riešení, ktorá stojí na 3 pilieroch:

  • Najlepšia celková hodnota – vyváženie vedúceho postavenia v oblasti cien s najnovšími inováciami
  • Otvorenosť a Flexibilita – široké partnerstvá so zameraním na jednoduchú integráciu
  • Ľahko sa s ním podniká – šitý na mieru, rýchle a pohotové zapojenie zákazníka

Ide tak o ďalší z krokov, ktorý Lenovo podniká s cieľom zlepšiť svoje možnosti na podnikovom trhu.

Zdroj: TS

09.05.2016

+