MojWindows

Dell pokračuje v zavádzaní svojej vízie One Network sieťovej infraštruktúry. Ide najmä o sieť, ktorá sa dá kedykoľvek jednoducho rozšíriť o nové zariadenia bez toho, aby dochádzalo k problémom s kompatibilitou. One network by mala byť spravovateľná s využitím jednotných sieťových nástrojov. V duchu tejto filozofie spojili Dell a Aerohive svoje technológie, konkrétne Dell prepínače z radu N a prístupové body Aerohive s možnosťou manažmentu cez cloud, čím vzniklo riešenie s názvom HiveManager NG. Infraštruktúru postavenú na týchto zariadeniach je možné jednoducho prispôsobovať pre organizácie, ktoré využívajú privátny, verejný alebo hybridný cloud. Toto riešenie výrazne zjednodušuje prístup koncových používateľov do siete. Veľkou výhodou HiveManager NG je užívateľsky orientované grafické rozhranie, ktoré umožňuje celoplošné aj detailné zobrazenie parametrov siete, či už na úrovni užívateľov, aplikácií, statusu zariadení alebo platných politík.

Dell-Aerohive-HiveManager NG-GUI

„Softvérovo definovaný cloud je v tejto dobe štandard, ktorý formuje odvetvie IT. Nové sieťové riešenia od Dell Networking užívateľom zabezpečia spoľahlivú architektúru, ktorá napĺňa myšlienku otvorenej a efektívnej platformy. Takéto riešenie pripraví datacentrá, ale aj verejné, či súkromné cloudy na budúcnosť,“ hovorí Ondřej Bačina, Enterprise Solution Marketing Manager Dell.

Dell navyše rozširuje podporu pre zákazníkov sieťových riešení Dell o služby ProSupport a technológiu SupportAssist. Tá umožňuje prediktívne odhaľovanie potenciálnych problémov, takže tie je možné odstrániť predtým, než by reálne ovplyvnili funkčnosť a výkon zariadení.

Operačný systém od Dellu podporuje Open Networking
Dell pokračuje v budovaní svojho operačného systému OS10 s pomocou komunity, ktorá stavia na myšlienke otvorenej a flexibilnej siete. Aktívne spolupracuje na projektoch ako napríklad SONiC, Ansible, F5 alebo Silverpeak, ktoré fungujú na technológii prepínačov od Dellu a podporujú Microsoft Azure.

Nové 10G in-rack prepínače pre dátové centrá
Nové in-rack prepínače sú optimalizované pre zrýchlenie 10G sieťového prostredia. Sú kompatibilné s prostredím Open Network Install Environment a ponúkajú pokročilé funkcie VXLAN, väčšie a rozšírenú vyrovnávaciu pamäť.

Dell Networking S6010-ON Networking Switch (Mt. Cook) a high-performance, 1RU 38 port 10/40GbE open networking switch.

S4048T je 10GBase-T prepínač pre servery, ktorý slúži na pripojenie diskových úložísk. Vďaka vysoko-kvalitným medeným komponentom zabezpečí stabilné pripojenie a ochranu pred stratou dát. K dispozícií je niekoľko konfigurácií s vysokorýchlostnými portami v kompaktnom 1RU prevedení.

S6010 je určený pre použitie v datacentrách s vysokými nárokmi na prenos dát. Podporuje vysoký dátový prietok bez blokovania portov, pričom na optimalizáciu využíva vyrovnávaciu pamäť a riadený dátový tok. Prepínače Dell Networking S4048T-ON a S6010-ON budú dostupné od júna 2016.

Zdroj: TS

09.05.2016

+