MojWindows

Funkcia Windows Hello sa stala medzi používateľmi Windows 10 Mobile smartfónov veľmi obľúbenou. Vďaka nej sa totiž viete prihlásiť do svojho zariadenia jednoducho prostredníctvom svojej tváre. Funkcia síce nie je perfektná a má svoje muchy, no veľa ľudí si ju obľúbilo. Windows 10 Mobile však má oproti iným mobilným operačným systémom jednu nevýhodu.

Je ňou absencia čítačky odtlačkov prstov, ktorá predstavuje veľmi efektívnu metódu overovania totožnosti používateľa pri prihlasovaní sa do zariadenia. Množstvo smartfónov na konkurenčných platformách ňou disponuje a to veľmi znevýhodňuje Windows 10 smartfóny. Windows Hello navyše niekedy nefunguje úplne bez chyby a má problém overiť používateľa na prvýkrát. Týmto problémom čítačka odtlačkov prstov nedisponuje.

Našťastie sa však spoločnosť Microsoft rozhodla o implementáciu tejto funkcie biometrického rozpoznávania do Windows Hello pre Windows 10 Mobile smartfóny. Mala by sa dostaviť už toto leto. Tieto informácie prichádzajú z konferencie Winhec a ako dôkaz uvádzame aj obrázok z prezentácie.

windows hello fingerprintAk teda rozpoznávanie odtlačkov prstov príde na Windows 10 Mobile už toto leto, používatelia môžu byť nadšení. Windows Hello už je sama o sebe funkcia, ktorú nenájdeme na žiadnom inom operačnom systéme. Nová funkcionalita je teda samozrejme vítaná.

Zdroj: winbeta

13.05.2016

+