MojWindows

Od vydania operačného systému Windows 10 čoskoro uplynie rok a s ním sa skončí aj ponuka na bezplatný prechod zo systémom Windows 7 a Windows 8.1. Konkrétne sa tak stane 29. júla, ktorý je posledným možným termínom na vykonanie bezplatnej inovácie. Používatelia, ktorí túto akciu využijú získajú systém úplne zadarmo bez akýchkoľvek ďalších poplatkov v budúcnosti.

Po tom, ako skončí platnosť ponuky na bezplatný prechod, bude pre inováciu zo systémov Windows 7 a 8.1 nutné zakúpiť licenciu. Pokiaľ Microsoft nepripraví žiadnu špeciálnu akciu, tak si záujemcovia od 30. júla v prípade verzie Windows 10 Home budú musieť pripraviť 135€. Pri nákupe verzie Windows 10 Pro to už bude viac ako dvojnásobok, a to konkrétne 279 .

S tým, ako bude ukončená možnosť bezplatného prechodu zároveň dôjde k vypnutiu, a s časom aj úplnému odstráneniu nástroja “Získajte Windows 10”. Ten používateľov upozorňuje na možnosť bezplatnej inovácie, s ktorou aj pomáha. Po 29. júli tak stratí svoje opodstatnenie. Pokiaľ ešte stále uvažujete nad prechodom, mali by ste sa pomaly začať rozhodovať. Ponuka síce platí ešte viac ako dva mesiace, no tie ubehnú ani sa nenazdáme.

Get-Windows-10-image

12.05.2016

+