MojWindows

Predošlé informácie o prácach na desktopovej aplikácii WhatsApp sa ukázali ako správne a aplikácia pre systémy Windows a Mac OS bola oficiálne predstavená. Na počítačoch bolo doteraz populárnu komunikačnú službu možné používať vďaka webovej verzii, no tá desktopová prináša viacero vylepšení. Keďže aplikácia pracuje natívne na počítači, obsahuje podporu pre systémové oznámenia, ponúka rôzne klávesové skratky a jednoduchšie posielanie súborov.

WhatsApp ofiko

Aplikácia je synchronizovaná s aplikáciou WhatsApp na mobilnom zariadení a preberá tak konverzácie a správy. K dispozícii je pre Windows 8 a vyššie a Mac OS verzie 10.9+. Pre jej používanie však budete potrebovať smartfón. Prihlásenie do aplikácie totiž musíte vykonať naskenovaním QR kódu na svojom smartfóne, čím dôjde k overeniu prístupu. Následne dôjde k synchronizácii všetkej komunikácie a správy tak budete môcť posielať už priamo z počítača. WhatsApp pre počítače si môžete stiahnuť z oficiálnej stránky WhatsApp.

Vylepšená bola ja mobilná verzia

Okrem toho bola aktualizovaná aj mobilná verzia aplikácie WhatsApp pre Windows Phone 8 a Windows 10 Mobile. Drobnými zmenami prešlo rozhranie aplikácie, ktoré by malo poskytovať prirodzenejšie ovládanie. Zmenené bolo napríklad aj okienko pre zadávanie textu a v konverzáciách je zobrazovaná fotografia kontaktu. Aplikáciu si môžete stiahnuť z obchodu Windows Store.

Whats app

Zdroj: WhatsApp

11.05.2016

+