MojWindows

Populárna aplikácia WhatsApp obdržala aktualizáciu na mobilné platformy Windows Phone 8.1 a Windows 10 Mobile. Stalo sa tak pár dní potom, ako bol zavedený nový šifrovací systém, ktorý mal zabezpečiť väčšiu ochranu používateľov hlavne proti útoku.

Zakladatelia aplikácie WhatsApp sa o nových bezpečnostných prvkoch vyjadrili nasledovne:

Je to jednoduché. Keď pošlete správu, vidieť ju môže len ten človek alebo skupina ľudí, ktorej ste ju poslali. Nikto iný nevidí do tejto správy. Žiadni kriminálnici, hackeri a dokonca ani my. Je to v podstate ako komunikácia z očí do očí.

Paradoxne však takáto úroveň bezpečnosti môže narobiť viac škody ako úžitku hlavne v oblasti presadzovania práva. Ako vieme v dnešnej digitálnej dobe všetky vlády sveta, spoločnosti a aj individuálne osoby využívajú šifrovanie ako najdôležitejší nástroj na zlepšenie ochrany a bezpečia. Zakladatelia aplikácie si uvedomujú dôležitú prácu, ktorú vykonávajú vlády za cieľom zabezpečiť čo najväčšieho bezpečia pre ľudí, no šifrovanie neoslabia, pretože by používateľov vystavili väčšiemu riziku pred útokom hackerov.

Čo sa týka samotnej aktualizácie zdá sa, že obdržala vylepšené škálovanie. Znamená to, že sa lepšie bude zobrazovať na displejoch rôznej veľkosti. Nebude dochádzať k rozmazaniu, grafika a text budú ostrejšie. Pomocou nášho odkazu na obchod s aplikáciami si môžete najnovšiu aktualizáciu aplikácie WhatsApp stiahnuť už teraz.

Zdroj: winbeta

 

07.04.2016

+