MojWindows

Spoločnosť Microsoft sa v poslednej dobe snaží vylepšiť Windows Dev Center, ktoré slúži ako nástroj pre všetkých vývojárov, ktorí vytvárajú aplikácie pre platformu Windows. Na konferencii Build 2016 Satya Nadella a Terry Myerson odhalili presne aké nové funkcie toto vývojárske centrum v blízkej budúcnosti obdrží. Zameranie bude hlavne na zvýšenie výnosov pre vývojárov.

Microsoft totiž udelí vývojárom schopnosť získať výnos z Facebook reklám na ich Windows Store aplikáciách koncom roka 2016 prostredníctvom tzv. nástroja App Install Ads and FAN SDK, ktorý bude obstarávať samotný Facebook. Táto podpora bola pridaná pre aplikácie vytvorené v programovacích jazykoch C#, C++ a Visual Basic.

Microsoft bude taktiež uvádzať nový Software Development Kit (SDK), ktorý budú môcť vývojári využívať. Bude totiž v sebe zahŕňať nové služby a už existujúci reklamný SDK. Určený bude v prvom rade na využitie s univerzálnymi Windows aplikáciami.

Nedávno spustený Microsoft Affiliate Program obdrží 4 nové nástroje:  staviteľ odkazov, naplňovanie firemných dát, naplňovanie obsahu dát, skupina preddefinovaných transparentov. Pomocou týchto nových nástrojov môžu vývojári zvýšiť svoje zisky o 7% v digitálnom obsahu a o 10% v predaji hardvéru. To sa týka najmä aplikácií ako Spotify. Affiliate reklamy sú už teraz dostupné pre vývojárov, ktorí by ich chceli implementovať do svojich aplikácií.

Windows Store pre biznis sa rozšíril do 45 trhov. Je hlavne určený pre spoločnosti, ktoré potrebujú rozmiestniť množstvo súkromných aplikácií, ktoré by ich zamestnanci používali. Určite tieto zmeny všetkých vývojárov potešia a budú tak mať motiváciu vytvárať aplikácie na platformu Windows. Najväčšou motiváciou určite bude zvýšenie výnosov z tvorby týchto aplikácií.

Zdroj: winbeta

01.04.2016

+