MojWindows

Spoločnosť Microsoft na konferencii Build 2016 odhalila veľkú letnú aktualizáciu s názvom Windows 10 Anniversary, ktorá bude disponovať množstvom výhod a nových vylepšení. Jednou z nich by mohla byť aj zmena vzhľadu všetkých aplikácií v ponuke Štart, pretože softvérový gigant uverejnil niekoľko porovnávacích obrázkov z demonštráciou zmien.

startscreen1

Ako môžeme vidieť na obrázku vyššie, mal by pribudnúť aj zoznam všetkých aplikácií ako poznáme z Windows 8.1. Samozrejme sa táto zmena prejaví len v režime pre tablet na desktope alebo na tabletoch. Vrchnú časť zoznamu tvoria najviac používané aplikácie a zvyšok tvoria aplikácie, ktoré sú usporiadané abecedne. Microsoft teda zobral do úvahy spätnú väzbu používateľov, ktorí hlasovali pre návrat ponuky Štart z Windows 8.1 na tablety, pretože podľa nich funguje lepšie na dotykové zariadenia ako súčasná verzia (nemýlia sa). Navyše Microsoft uverejnil aj porovnanie ponuky Štart, na ktorej môžeme vidieť niekoľko menších zmien.

startscren2

Zmenila sa iba pozícia tlačidiel napájania, nastavení a používateľského loga, ktoré sa presunuli na bočnú lištu. Microsoft túto zmenu odôvodnil lepšou efektivitou pri hľadaní aplikácií a nižším časom stráveným nad scrollovaním. Na druhej strane používatelia si zvykli na určite usporiadanie ikon v ponuke Štart a niektorým môže dlhšie trvať kým si na nové usporiadanie zvyknú.

Zdroj: winbeta via mspoweruser

01.04.2016

+