MojWindows

Používatelia, ktorí majú na svojich zariadeniach nainštalovanú aplikáciu Viber sa dočkajú aktualizácie v podobe nového šifrovania. Zlou správou však je, že táto aktualizácia sa objaví len na súčasnej desktopovej aplikácii a pripravovanej Windows 10 verzii. Windows Phone bohužiaľ túto podporu nateraz nezíska. Viber sa na svojom blogu o tejto aktualizácii vyjadril nasledovne:

Dnes s nadšením oznamujeme, že naši používatelia budú môcť komunikovať bezpečnejšie na všetkých svojich zariadeniach prostredníctvom nového šifrovania. Pracovali sme na tom veľmi dlho a sme radi, že naši používatelia budú môcť používať Viber bez toho, aby sa báli, že ich správy budú napadnuté.

Predstavitelia však zabudli dodať, že operačný systém Windows Phone neobdrží toto nové šifrovanie, a tak výrok „všetky zariadenia“ nie je tak celkom pravdivý. Navyše verzia pre Windows 8 tablety a počítače bude odrezaná od podpory. Viber totiž pred pár dňami začal testovať beta verziu univerzálnej Windows 10 aplikácie pre počítače a smartfóny a bude sa teraz hlavne sústreďovať na jej vývoj.

Zdroj: windowscentral

20.04.2016

+