MojWindows

Včera spoločnosť Microsoft sprístupnila Insiderom vo Fast ringu nový Windows 10 Mobile build s označením 14327. Priniesol novú vlastnosť „Messaging everywhere“, ktorá umožňuje prijímať a posielať správy z desktopov prostredníctvom svojich smartfónov. Okrem toho sa však objavila aj správa, že nový náhľad univerzálnej verzie aplikácie Skype bude dostupný už v ďalšom builde.

Momentálne je dostupná univerzálna verzia aplikácie Skype pre Insiderov v PC builde s označením 14316, ktorý bol uverejnený minulý mesiac. Používatelia na mobilných zariadeniach však zatiaľ nemali to šťastie vyskúšať si túto aplikáciu aj na svojich smartfónoch. Microsoft sa o tejto novinke vyjadril aj na blogu:

Uvedenie univerzálnej aplikácie Skype na mobilnú platformu prinesie vlastnosti, ako skupinový hovor a iné. Preberie samozrejme vymoženosti z počítačovej verzie ako jeden pohľad na SMS a Skype konverzácie.

Microsoft síce v najnovšom builde odstránil integrovanú vlastnosť Messaging + Skype, no evidentne plánuje používateľom ponúknuť tú istú funkcionalitu pomocou SMS a Skype správ na tom istom mieste vo svojej univerzálnej aplikácii Skype pre Windows 10 Mobile zariadenia.

Zdroj: neowin

22.04.2016

+