MojWindows

Dnes ráno sme sa s našou redakciou zúčastnili malého neformálneho stretnutia spoločnosti HP, na ktorom sme sa dozvedeli bližšie informácie o troch nových tlačiarňach a nadupaných ultrabookoch z produktového radu Spectre.

Najväčším lákadlom bolo práve najnovšie zariadenie HP Spectre 13, ktoré je zároveň aj najtenším notebookom na svete. Zariadenie váži len niečo cez 1 kilogram a výdrž batérie je výrobcom stanovená na 9 a pol hodiny. Disponuje taktiež najnovším hardvérom v podobe Intel Skylake procesorov a 512 GB vnútorným SSD úložiskom. Okrem toho tu nájdeme stereofónne reproduktory Bang & Olufsen, ktoré vyprodukujú kvalitný zvuk a dostatočnú hĺbku. HP Spectre 13 by sa na Slovensku mal objaviť už v júni za cenu začínajúcu od 1399 €. S potešením vám môžeme oznámiť, že si ho budete môcť vyskúšať aj na našej Microsoft Windows Roadshow už túto sobotu v Žiline. Taktiež vám z neho prinesieme aj prvé dojmy, pretože sa nám ho podarilo získať na krátky test už budúci týždeň.

HP-7

Ďalším zaujímavým zariadením, ktoré sme dnes mali tú možnosť vidieť, bol ultrabook HP Spectre x360 13, ktorý ponúka 4 režimy používania, disponuje displejom s QHD rozlíšením a vnútorným SSD úložiskom o veľkosti až 1 TB. Toto zariadenie je už na našom trhu dostupné za cenu začínajúcu na hladine 1119 €.

HP-6

Posledným notebookom z radu Spectre, ktorý dnes HP vystavilo, bol HP Spectre x2. Ide o konvertibilné 2v1 zariadenie s dotykovým perom, Full HD displejom s veľmi dobrými pozorovacími uhlami a reproduktormi od Bang & Olafsen. Je taktiež dostupné na našom trhu za cenu začínajúcu na 1379 €.

HP-11

Okrem toho nám spoločnosť HP predstavila trojicu tlačiarní HP OfficeJet 200 Mobile Printer, HP OfficeJet Pro 8720 a HP PageWide Managed P57750dw MFP. Prvá menovaná sa kvôli menším rozmerom hodí skôr pre profesionálov a na náš trh sa dostane v máji a jej cena bude stanovená od 279 €.

HP-3

Druhá spomenutá ponúka multifunkčnosť (kopírovanie, skenovanie, obojstranná tlač) a mobilitu, keďže k nej stačí pripojiť smartfón a môžete okamžite tlačiť. Mala by byť na Slovensku dostupná už v júni za cenu od 240 €.

HP-2

Posledná menovaná tlačiareň je určená pre malé a stredné podniky, v ktorých je potrebné tlačiť množstvo strán každý deň. Tlačiareň totiž dokáže vytlačiť až 70 strán za minútu. Dokonca sa začiatkom budúceho roka očakáva aj príchod tlačiarní, ktoré budú schopné tlačiť aj formát A3. Jej dostupnosť je udávaná na tento mesiac ako súčasť zmlúv v rámci Managed Print Services.

HP-1

Okrem toto sa tieto tlačiarne od konkurencie líšia aj implementovaným bezpečnostným softvérom, ktorý chráni firmy aj jednotlivcov pred prípadným vniknutím do systému. Málokto si totiž uvedomuje, že tlačiareň je taktiež jedna zo vstupných brán do firemného systému a je málo zabezpečená. HP túto bránu ale zabezpečilo a preto sa používatelia týchto tlačiarní nemusia podobných útokov obávať.

Každopádne bolo dnes menu zo zariadení pripravené dobre a ostatné fotografie si môžete pozrieť v galérii nižšie. My sa už tešíme na ďalšie podobné stretnutie, ktoré v budúcnosti spoločnosť HP zorganizuje.

28.04.2016

+