MojWindows

Žijeme v digitálnom svete a naše zariadenia sú s každým novým dňom vystavované novým hrozbám v podobe útokov hackerov a rôzneho malvéru. Nedostatočná bezpečnosť môže tým pádom spôsobiť kompromitovanie údajov jedného človeka alebo celej organizácie. Našťastie Office 365 tím plánuje vydať ďalšiu bezpečnostnú vrstvu, ktorá sa bude týkať ochrany emailov.

Pomenovali ju Bezpečnostné tipy výmenou za ochranu. Bude mať za úlohu varovať každého používateľa pred prípadným podozrivým obsahom v konkrétnej správe alebo pred správou samotnou.  Správy budú po novom rozlišované do viacerých kategórií buď to podozrivé, neznáme, dôveryhodné alebo bezpečné. Tieto kategórie budú aj farebne odlíšené, aby sa zabezpečila maximálna prehľadnosť. Ich podrobný popis je uvedený nižšie:

  • Podozrivé – správy, ktoré budú takto označené, budú vymaľované červenou farbou a pôjde zrejme pokus o phishing. Takéto správy je lepšie hneď vymazať a vôbec ich neotvárať
  • Neznáme – tieto správy budú vymaľované žltou farbou. Väčšinou ide o spam, ktorý v prípade, že správu poznáte môžete označiť „Nie je to spam“.
  • Dôveryhodné – spravy budú označené zelenou farbou. Ide o overené správy, ktoré môžete bezpečne otvoriť
  • Bezpečné – správy budú označené sivou farbou, pretože sú overené ako bezpečné používateľovou organizáciou, teda neboli zaradené do spamu.

Types-of-FilersObrázok vyššie demonštruje ukážku všetkých typov správ od podozrivých až po bezpečné. Táto úroveň ochrany je taktiež schopná sa učiť. V závislosti od používateľa teda časom vie lepšie prideľovať kategórie ku konkrétnym správam. Táto funkcionalita bude zahrnutá ako na webovú tak klasickú verziu pošty Outlook.

Zdroj: winbeta

12.04.2016

+