MojWindows

Spoločnosť Microsoft na minulotýždňovej konferencii Build 2016 vypustila aj náhľad nového Visual Studia 2015. Okrem opráv v jazyku bol kladený aj dôraz na debugger. Nová sada nástrojov taktiež vylepšuje program a jeho schopnosti najmä pre lepšie prispôsobenie a ľahšiu inštaláciu.

K zmene nástrojov došlo najmä kvôli spätnej väzbe od vývojárov, ktorí tvrdili, že predchádzajúce nástroje boli neohrabané a taktiež niekoľko z nich nikdy nevyužili. Microsoft teda zareagoval a priniesol do novej verzie Visual Studia balíčky, v ktorých sú zahrnuté len nástroje nutné na vývoj danej aplikácie. Obsahujú len štruktúry, SDK a závislosti, ktoré sú nutné na úpravu, budovanie, odlaďovanie a testovanie aplikácií.

Dnes inštalácia náhľadu Visual Studia 2015 ponúka 4 balíčky:

  • .Net desktop development
  • Game development with Unity
  • Python
  • C++

visual studio

Po zvolení konkrétnych balíčkov sa vývojárske prostredie v programe vytvorí do niekoľkých minút, čo je menej, než v predchádzajúcich verziách. Nová inštalácia taktiež obsahuje možnosť Modify (prispôsobiť), pomocou ktorej si každý vývojár vie odstrániť alebo pridať viac nástrojov do Visual Studia. Microsoft taktiež plánuje v nadchádzajúcich mesiacoch pridať aj ďalšiu podporu tvorby univerzálnych windows aplikácií a vývoja mobilných aplikácií pomocou nástrojov Xamarin a Cordova. Navyše niektoré vlastnosti ako špecifické verzie SDK, diagnostických nástrojov, či nástrojov v príkazovom riadku budú dostupné na inštaláciu bez balíčkov.

Zdroj: winbeta

06.04.2016

+