MojWindows

Spoločnosť Microsoft dlhšiu dobu vyvíja nový pointing stick alebo ak chcete „ukazovátko“, ktoré poznáme najmä z profesionálnych notebookov (rad ThinkPad) od spoločnosti Lenovo. Toto tlačidlo na klávesnici ale poslednou dobou upadlo do zabudnutia. Dnes už každé zariadenie disponuje kvalitným touchpadom, ktorý nahrádza funkciu pointing sticku.

msr_nub_story

Microsoft však sľubuje novú generáciu týchto tlačidiel, ktoré by údajne mali byť stvorené pre súčasnú modernú dobu. Bude dokonca disponovať aj čítačkou odtlačkov prstov. Microsoft nemusí nevyhnutne myslieť zlým smerom. V dnešnej dobe sa všetky zariadenia pomaly zmenšujú a malé červené okrúhle tlačidlo si v nej určite nájde svoje miesto. Používatelia pomocou neho môžu využívať napr. funkciu Windows Hello bez toho, aby potrebovali ďalšiu čítačku odtlačkov prstov. Je dokonca možné, že nový pointing stick bude disponovať aj rozpoznávaním úrovní tlaku, ktorý sa v danom momente vynakladá na jeho plochu.

Môžeme však tvrdiť, že toto všetko sa môže docieliť aj so súčasnými touchpadmi a potreba takéhoto tlačidla je zanedbateľná. Každopádne je potrebné počkať s čím Microsoft príde a nechať sa prekvapiť, či to naozaj bude stáť zato.

Zdroj: neowin

19.04.2016

+