MojWindows

Počas prebiehajúcej konferencie Build 2016, spoločnosť Microsoft predstavila novú funkciu s názvom Windows Ink, ktorá sa objaví na operačnom systéme Windows 10. Konkrétne dorazí s plánovanou letnou aktualizáciou. Hlavnou myšlienkou tejto funkcie je návrat dôrazu na dotykové pero. Na druhej strane to môže byť reakcia na veľký úspech pera od spoločnosti Apple.

build 19

build 20

Microsoft teraz bude využívať rozoznávanie rukopisu napr. pri komunikácii s hlasovou asistentkou Cortana. Tzv. sketchpad umožní každému používateľovi písať na biely povrch s použitím virtuálneho pravítka a ďalších nástrojov. Na mapách zase používateľ môže označovať body na mape a spájať ich dohromady. Následne sa vedia zosynchronizovať s ich smartfónom. Vo Worde pomoocou tejto funkcie môžu používatelia prečiarknuť ľubovoľné slova, čo program pochopí ako pokyn k ich vymazaniu.

build 22

Partneri ako Adobe taktiež pridávajú podporu do svojich programov ako Ilustrator, kde pomocou podpory pre dotykové pero bude každý môcť kresliť perfektné čiary s veľmi dobrou odozvou. Ako sme spomínali Windows Ink bude dostupný v letnej aktualizácii, ktorá je zároveň výročnou oslavou uvedenia operačného systému Windows 10.

build 26

Zdroj: windowscentral

30.03.2016

+