MojWindows

Zistiť, koľko strán má Word dokument pokiaľ je otvorený je veľmi jednoduché. Čo však spraviť, keď máme v jednom priečinku množstvo Word dokumentov a chceme zistiť počet strán každého z nich bez toho, aby sme čo i len jeden z nich otvorili. V operačných systémoch Windows 7, 8.x a 10 je to možné a tento tip sa zameriava práve na to. Verzia pre Windows 7 sa len minimálne líši od Windows 8 a 10.

Otvoríme si teda Windows Explorer (File Explorer vo Windows 8 a 10) a následne priečinok, v ktorom máme množstvo Word dokumentov a vpravo hore klikneme na Change View a z ponuky zvolíme možnosť Details. Vo Windows 8 a 10 len vo File Explorer zvolíme záložku View a následne klikneme na možnosť Details.

details

V ďalšom kroku klikneme pravým tlačidlom na myške na hlavičku nad súbormi a v ponuke, ktorá sa nám zobrazí zvolíme možnosť More…

more

V zozname check boxov, ktorý sa nám zobrazí nájdeme možnosť Pages, zaškrtneme ju a potvrdíme kliknutím na tlačidlo OK.

pages

V tomto okamihu sa nám do popisu súborov pridá ďalší stĺpec s názvom Pages, ktorý zobrazuje počet strán každého Word dokumentu v danom priečinku. Pozor! Táto zmena sa ale zatiaľ vzťahuje len na konkrétny priečinok a aby fungovala na každý priečinok, musíme vykonať ešte pár zmien.

count pages

Naľavo vo Windows Explorer klikneme na ponuku  a zvolíme možnosť Folder and Search Options.

folder

V okne, ktoré sa zobrazí prejdeme na záložku View a klikneme na tlačidlo Apply to Folders.

apply

Systém sa nás opýta, či naozaj chceme vykonať dané zmeny a my potvrdíme našu voľbu kliknutím na tlačidlo Yes. Potom už len dokončíme proces kliknutím na tlačidlo OK v okne Folder Options.

folder_views

Teraz už v každom priečinku s Word dokumentami budete môcť vidieť aj stĺpec, kde sa zobrazuje počet strán každého z nich.

08.03.2016

+