Tipy | Zobrazenie panelu nástrojov ako menu v ponuke Štart

Ak ste ten typ používateľa, ktorý sa nerád zdržuje zbytočným klikaním, tento tip vám v tom pomôže. Štandardne totiž pPanel nástrojov figuruje v ponuke Štart ako odkaz. Je ale možné zmeniť jeho vlastnosť tak, aby sa zobrazoval ako ponuka. To znamená, že keď naň nadídeme s kurzorom objavia sa všetky jeho nastavenia.

Dosiahnuť tejto premeny môžeme nasledovne. V prvom rade klikneme pravým tlačidlom na myške na panel úloh a zvolíme možnosť Properties.

Potom sa v zobrazenom okne nastavíme na záložku Start menu a klikneme na tlačidlo vpravo hore s názvom Customize.

V ponuke, ktorá sa nám zobrazí nájdeme Control Panel a klikneme na check box, pri ktorom je napísané „Display as a menu „. Pre dosiahnutie tejto premeny klikneme v spodnej časti na tlačidlo OK a takisto v okne predtým.

Súvisiacie články

Výsledok potom vyzerá nasledovne.

Samozrejme Panel nástrojov nie je jediný, ktorý môžeme v ponuke Štart premeniť na menu. Aj počítač, obrázky, či dokumenty môžu prejsť tou istou premenou. Nemusí to síce vyhovovať každému, no je dobré vedieť, že tu takáto možnosť existuje.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.