MojWindows

Niektorí používatelia využívajú panel úloh veľmi často a pridávajú naň množstvo aplikácií. Časom však začne byť panel úloh preplnený a nedisponuje dostatočným priestorom. Vo Windows však je možné upraviť tento panel tak, aby sa naň zmestilo viac aplikácií. Normálny panel úloh vyzerá nasledovne:

normal taskbar

V prvom rade je možné zväčšiť priestor na paneli úloh zmenšením ikon aplikácií. Klikneme teda pravým tlačidlom na myške na panel úloh a zvolíme možnosť Properties.

properties

V okne s nastaveniami, ktoré sa nám zobrazí sa nastavíme na záložku Taskbar, zaškrtneme tretí check box zhora s názvom „Use small icons“ a potvrdíme kliknutím na tlačidlo OK.

small icons

Ihneď na to si všimneme zmenu, ktorou panel úloh nadobudol. Ikony sú oveľa menšie a vytvoril sa dodatočný priestor pre iné aplikácie.

small task

Pokiaľ máme na paneli úloh ešte viac ikon, môžeme pridať ďalší riadok jeho odomknutím (odznačiť „Lock the taskbar“ v ponuke), nastavením kurzoru na jeho hornú hranu, kliknutím na ľavé tlačidlo a potiahnutím myšky dohora.

lock

double taskbar

Takýmto spôsobom môžeme rozširovať panel úloh stále, no čím viac riadkov pribudne logicky bude panel úloh zaberať na obrazovke aj viac miesta.

11.03.2016

+