MojWindows

Veľké množstvo používateľov operačného systému Windows sa preklikáva na pracovnú plochu minimalizovaním všetkých okien, ktoré v tom momente používajú. Existuje však aj iný efektívnejší spôsob. Dokonca ich je hneď niekoľko.

Windows 10 za najlepšiu cenu


Prvým je použitie klávesovej skratky Windows tlačidlo + D, ktorá minimalizuje všetky okná, aplikácie a presunie používateľa na pracovnú plochu. Jej opätovné stlačenie prehodí používateľa na okno, v ktorom sa nachádzal predtým. Jednoduché stlačenie dvoch tlačidiel naraz vám teda ušetrí čas, ktorý by ste ináč minuli na zatváranie všetkých možných okien.

Druhý spôsob je trošku netradičnejší. Náhľad na pracovnú plochu totiž môžeme uskutočniť pomocou klávesovej skratky Windows tlačidlo + medzerník.

Tretí je použitie klávesovej skratky Windows tlačidlo + M, ktorá minimalizuje všetky okná, no jej opätovné stlačenie nespôsobí návrat na predchádzajúce okno ako tomu bolo pri skratke Win + D. Návrat na otvorené okná dosiahneme v tomto prípade klávesovou skratkou Windows tlačidlo + Shift + M.

Štvrtý spôsob je taktiež veľmi jednoduchý. Ide o kliknutie pravým tlačidlom na myške na panel úloh a zvolenie možnosti Show the desktop.

Posledný spôsob, ktorý spĺňa funkcie zobrazenia aj náhľadu na pracovnú plochu je nadídenie alebo kliknutie na malý obdĺžnik v pravom dolnom rohu obrazovky napravo od aktuálneho času a dátumu.

obdlznik

Pokiaľ nad tento lesknúci sa obdĺžnik len nadídeme myškou, zobrazí sa nám náhľad pracovnej plochy. Ak naň klikneme všetky aplikácie, okná sa minimalizujú a zobrazí sa pracovná plocha. Opätovné kliknutie naň vráti všetko do predchádzajúceho stavu.

Windows 10 za najlepšiu cenu

14.03.2016

+