MojWindows

V našich tipoch sme si ukazovali ako rýchlo vyvolať pracovnú plochu pokiaľ máme zapnutých množstvo aplikácií, či okien. Teraz si v rýchlosti ukážeme, ako pracovnú plochu pripnúť na panel úloh a otvoriť aplikáciu, hru, či súbor priamo odtiaľ. Tento tip sme vyskúšali na operačnom systéme Windows 7 aj 10.

Prejdeme kurzorom nad panel úloh a stlačíme pravé tlačidlo na myške. V ponuke, ktorá sa nám zobrazí nadídeme kurzorom nad vyskakovaciu ponuku Toolbars.

toolbars

V tejto ponuke potom klikneme na možnosť Desktop.

desktop

Následne si všimneme, že vpravo dole na paneli úloh sa objavil nápis Desktop, napravo od ktorého sa nachádzajú dve šípky (>>).

sipky

Nadídeme kurzorom nad tieto šípky a klikneme na ne myškou. Hneď na to sa nám zobrazí ponuka všetkých súborov, aplikácií a hier, ktoré sú uložené na našej pracovnej ploche.

ponuka

Pokiaľ máte na pracovnej ploche viac súborov ako sa je možné v tomto zozname zobraziť, nad panelom úloh sa objaví malá šípka smerujúca nadol. Nadídením kurzorom na ňu sa automaticky presuniete ďalej v zozname. Keby sa vám zdal tento zoznam neprehľadný stačí stlačiť klávesu, ktorá predstavuje prvé písmeno v názve súboru/aplikácie/hry. Systém následne označí prvok v zozname, ktorý začína na toto písmeno.

15.03.2016

+