MojWindows

Spotify je jedna z najväčších a najúspešnejších hudobných aplikácií, ktorá si na všetkých platformách získala nespočetné množstvo používateľov. Keď sa však prvýkrát objavila na platforme Windows Phone, mala v sebe množstvo chýb a nedostatkov. Ľudia ale aj napriek tomu boli radi za túto aplikáciu a začali ju používať.

Po čase aplikácia Spotify obdržala veľkú aktualizáciu, ktorá zmenila celé rozhranie, odstránila väčšinu nedostatkov a priblížila ju funkcionalitou k verzii, ktorá figurovala na operačných systémoch Android a iOS. Odvtedy však dostala len zopár ďalších aktualizácií, ktoré dokopy nič nevyriešili. Tým pádom sa čoraz viac do povedomia dostávala otázka, že Spotify plánuje odrezať Windows Phone verziu od podpory a sústrediť sa na ostatné platformy. Bohužiaľ, je to tak. Vyjadrenie zákazníckej podpory Spotify to potvrdzuje:

Môžeme potvrdiť, že Windows Phone 8.x už nie je podporovaný. Stále používatelia môžu túto aplikáciu používať na svojich zariadeniach, no už nebudú dostávať žiadne ďalšie aktualizácie. Ospravedlňujeme sa za nepohodlie.

Pri otázke smerovanej na budúcnosť Windows 10 verzie aplikácie zareagovali nasledovne:

Ohľadom Windows 10 nemôžeme momentálne povedať, či alebo kedy bude konkrétne uvoľnenie novej verzie dostupné, ale hneď ako bude niečo nové, obdržíte na svojom zariadení upozornenie, že aktualizácia je dostupná a pripravená na stiahnutie.

Je trošku nepríjemné, že Windows Phone prišiel o podporu takej veľkej aplikácie ako je Spotify, no na druhej strane obťažovať sa s jej vývojom na platforme, ktorá ma taký malý podiel na trhu nie je zrovna nepochopiteľný krok.

Edit:

Spotify podľa najnovšieho vyjadrenia bude aj naďalej podporovať verziu aplikácie na Windows Phone 8.x a taktiež prisľúbilo aktualizáciu na Windows 10.

Zdroj: winbeta

14.03.2016

+