MojWindows

Minulý rok spoločnosť Microsoft oznámila, že malvér, ktorý ako vstupný bod pre útoky využíva práve makrá je na vzostupe. Dnes  do najnovšej aktualizácie pre Office 2016 implementovala nové protokoly, ktoré odrazia podobný útok a udržia používateľa v bezpečí.

1

Vo svojom nedávnom príspevku na Microsoft Technet blogu spoločnosť odhalila, že až 98 % útokov využíva makrá. Samozrejme toto číslo predstavuje neúspešné útoky, no znepokojivé je, že ich je až toľko. Makro-malvér sa z veľkej časti spolieha na to, že používateľ otvorí stiahnutý Office súbor a otvorí si ho na svojom zariadení. Nové bezpečnostné prvky v Office 2016 umožňujú administrátorovi kontrolovať aká úroveň makier môže byť sprístupnená používateľom v konkrétnych situáciách a vie im teda zaslať správu s varovaním pred prípadným nebezpečenstvom.

2

Toto opatrenie ochráni organizáciu pred prípadným útokom, ktorý by mohol spustiť nepozorný používateľ. V praxi to znamená len toto. Neotvárajte a nesťahujte prílohy v emailovej komunikácií, ktoré vyzerajú podozrivo. Mohli by totiž obsahovať nebezpečný malvér.

Zdroj: winbeta

23.03.2016

+