MojWindows

Spoločnosť Microsoft požiadala o povolenie federálneho sudcu, aby mohla identifikovať softvérových pirátov, ktorí údajne ukradli a následne aktivovali tisíce kľúčov od operačného systému Windows 7 a Office 13. Microsoft sa k situácii vyjadril nasledovne:

Za neznámu dobu – ale aspoň po dobu troch rokov bola použitá narušujúca IP adresa, ktorá ukradla a následne aktivovala tisíce Microsoft produktových kľúčov. Na vzdory rôznym snahám, ktoré zahŕňali rôzne vyšetrovacie metódy Microsoft nebol schopný identifikovať útočníkov. V súčasnosti má Microsoft k dispozícií len narušujúcu IP adresu, dátumy a časy kedy útočníci aktivovali ukradnuté produktové kľúče.

Tieto kľúče boli ukradnuté z obchodného reťazca spoločnosti a boli použite viackrát než je v súlade so zákonom. Dokonca boli aktivované mimo regiónu, pre ktorý boli určené. Microsoft používa ako ochranný mechanizmus 25 miestny alfanumerický reťazec, ktorý vytvorí individuálnu licenciu na danom zariadení a tým pádom kľúč nie je možné použiť na inom. Softvérový gigant v minulosti menil spôsob ako sa softvér aktivoval niekoľkokrát. Základné princípy však ostali nezmenené. Produkt musí byť aktivovaný, aby mu ostala plná funkcionalita.

09.03.2016

+