MojWindows

Spoločnosť Microsoft musela minulý týždeň odstaviť chatovacieho bota s menom Tay, pretože mal rasistické a iné nevhodné poznámky na sociálnych sieťach. Zdá sa ale, že je opäť funkčný, pretože opäť spamuje používateľov na sociálnej sieti Twitter. Tentokrát opakuje donekonečna vetu „Si príliš rýchly, prosím oddýchni si…“ („You are too fast, please take a rest…“).

tay

Je možné, že len ide o predprogramovanú odpoveď tohto bota v prípade ak dostáva množstvo otázok naraz. Medzi vetou „Si príliš rýchly, prosím oddýchni si…“ sa vyskytujú aj iné normálne odpovede, no sú určite vo veľkej nevýhode, čo sa týka ich počtu. Spoločnosť Microsoft sa musela minulý týždeň ospravedlniť za útočné a nevhodné narážky zo strany chatovacieho bota používateľom.

Za takýto spam sa možno softvérový gigant bude musieť ospravedlňovať znova. Microsoft dokonca uzamkol Tayov účet, no napriek tomu okrem spomínaného spamu Tay občas odpíše používateľom nejakým nevhodným komentárom (viď. obrázok nižšie). Napriek sľubom spoločnosti, že sa situácia z minulého týždňa nebude opakovať tu máme ďalšiu, ktorá rozhodne na dôveryhodnosti vyjadrení Microsoftu nepridá.

tweet

Zdroj: theverge

30.03.2016

+