MojWindows

Minulý týždeň sa Windows Insideri konečne dočkali prvej verzie mobilného Windows 10 z vývojárskej vetvy Redstone. Dostupná však bola a aj naďalej je, len pre majiteľov zariadení, ktoré sú priamo predávané so systémom Windows 10 Mobile. Pôvodne išlo o päticu smartfónov Lumia 550, 650, 950, 950XL, a čínsky smartfón Xiaomi Mi4, na ktorých bolo možné testovať horúce novinky. Počas včerajšieho dňa do tohto zoznamu ešte pribudol šiesty smartfón – Alcatel OneTouch Fierce XL. Zvyšné smartfóny, ktoré dovtedy taktiež dostávali nové buildy ostali s dlhým nosom.

Pre všetky smartfóny so systémom Windows Phone 8.1, ktorých majitelia sa zaradili do programu Windows Insider, je ako najaktuálnejší dostupný iba Windows 10 Mobile builld 10586.107 a to nezávisle na tom, v akom okruhu (Fast, Slow, Release Preview) sú zaradení.

O tom, že nové buildy budú dostupné prioritne pre smartfóny dodávané s Windows 10 Mobile informoval Microsoft na svojom blogu už pred nejakým časom. Situácia však nebola úplne jasná a vyzeralo to tak, že nové buildy budú všetkým Insiderom sprístupnené hneď po otestovaní na spomínaných najnovších smartfónoch.

Aktuálne sa k problému vyjadril Gabriel Aul, ktorý zastrešuje program Windows Insider, a do zatemnenej situácie tak vniesol potrebné svetlo. Všetky smartfóny s výnimkou tých najnovších musia na novinky z vetvy Redstone počkať pokým neprejdú na novú platformu. V preklade, do doby, kedy Microsoft umožní oficiálny prechod z WP 8.1 na Windows 10 Mobile.

Gabriel

Našťastie je tu štipka nádeje, že k tomu dôjde už čoskoro. Microsoft Mexiko na svojej facebookovej stránke pred týždňom zverejnil, že dlho očakávaná aktualizácia na Windows 10 Mobile príde budúci pondelok – 29. februára. Ako obvykle to ale treba brať s rezervou.

25.02.2016

+