WhatsApp už funguje aj pod prehliadačom Microsoft Edge

Keď sa aplikácia WhatsApp konečne dostala aj na desktopy za pomoci webovej verzie, všetci používatelia boli nadšení, pretože ju mohli používať aj na svojich počítačoch. Avšak s podporou pre prehliadače to už bolo horšie, pretože zo začiatku bola aplikácia prístupná len pre Chrome.

Ostatné prehliadače ako Firefox, Opera a Safari získali podporu chvíľu nato. S novým Microsoft Edge, ktorý prišiel na trh spolu s Windowsom 10 to však nebolo také jednoduché. Až mesiace po jeho uvedení, Microsoft začal spolupracovať s tímom WhatsApp, aby webovú verziu aplikácie sprístupnil pre používateľov, ktorí využívajú práve Edge. Teraz je už všetko v poriadku a aj prehliadač Edge dokáže túto webovú verziu aplikácie WhatsApp spustiť.

Sami sme v redakcii WhatsApp na prehliadači Edge vyskúšali a všetko fungovalo v poriadku. Pre prípad vám aj poskytneme návod ako si túto webovú verziu môžete spojazdniť aj na vašom zariadení.

Postup

  • V mobilnej verzii WhatsApp je potrebné stlačiť tlačidlo znázornené ako tri bodky v pravom dolnom rohu obrazovky (viď. obrázok nižšie)

Súvisiacie články
  • Následne zvoliť WhatsApp Web a spustiť skenovanie QR kódu na stránke web.whatsapp.com

  • V prehliadači Edge načítať spomínanú URL adresu aplikácie a naskenovať smartfónom QR kód

  • Potom si už len stačí užívať webovú verziu

Zdroj: neowin

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.