Porovnanie | HP Elite x3 vs Lumia 950

Na konferencii MWC 2016 v Barcelone spoločnosť HP predstavila beštiu v podobe Windows 10 smartfónu s názvom HP Elite x3. Jeho neobvyklý dizajn a high-end špecifikácie z neho robia seriózneho konkurenta zariadeniam Microsoft Lumia 950 a 950 XL. Porovnanie ich špecifikácií je zobrazené nižšie.

Hneď na prvý pohľad je jasné, že Lumia 950 ťaha oproti väčšiemu Elite x3 za kratší koniec. HP má totiž výkonnejší procesor, väčšiu operačnú pamäť a o polovicu väčšie vnútorné uložisko, nehovoriac o možnosti jeho rozšírenia až na 2 TB. Zariadenia majú síce identické rozlíšenie obrazoviek, no HP zainvestovalo do ochranného skla Corning Gorilla Glass štvrtej generácie. Lumia zase disponuje hlavným fotoaparátom s vyšším rozlíšením, no selfie snímač u HP zase tromfne rozlíšením ten u Lumie.

Súvisiacie články

Čo sa týka kapacity batérie, Elite x3 je v tomto ohľade jednoznačne na koni. Je ale potrebné dodať, že ide o väčšie zariadenie s lepšími špecifikáciami, ktoré batériu s vyššou kapacitou s určitosťou potrebuje. Oba smartfóny taktiež podporujú funkciu Continuum, no HP bude schopný spúšťať aj virtualizované desktop aplikácie cez HP Workspace, čo Lumia 950 zatiaľ nepodporuje.

Záver je teda jednoznačný. Po stránke špecifikácií HP Elite x3 jednoznačne zvíťazil nad zariadením Lumia 950. V praxi samozrejme rozdiel nemusí byť až taký markantný a okrem toho zatiaľ nebola uvedená cena nového Elite x3.

Zdroj: winbeta

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.