MojWindows

MojWindows.sk spustil v decembri v poradí už druhý ročník slovenskej ankety Windows Roka o najlepšie Windows smartfóny a tablety. Anketa Windows Roka 2015 mala za úlohu pomôcť pri výbere najlepších Windows zariadení, ktoré sa v aktuálnom roku dostali na trh. Hlasovania sa zúčastnilo celkom 3934 hlasujúcich, ktorí zvolili najlepšie smartfóny, tablety, notebooky a inovácie. Na popredných priečkach dominovali hlavne značiek  Microsoft a Acer.

Windows Roka 2015 výsledky

Slováci si zvolili svoje obľúbené zariadenia v štyroch kategóriách, hlasovanie prebiehalo na prelome decembra a januára nového roka. V každej z kategórii bolo nominovaných približne desať zariadení, no a najlepšie tri miesta získavajú ocenenie Windows Roka 2015. Konečné výsledky v jednotlivých kategóriách sú nasledovné:

Kategória Windows notebook

Windows Roka 2015 - notebook

V tejto kategórii ste hlasovali za Windows notebooky, ktoré nielenže sú vybavené operačným systémom Windows, ale vo svojej cenovej kategórii ponúkajú tie najlepšie vlastnosti. Sú určené pre väčšinu používateľov a zaujmú aj pomerom cena/výkon. Ponúkajú napríklad atraktívny dizajn, kvalitný displej, či výkonný hardvér na ktorom si už zahráte aj náročnejšie hry.

Výsledky ankety:

  1. Microsoft Surface Book (13% )
  2. Acer Predator 17 (12,4%)
  3. MSI GT80 Titan SLI (10,4%)

Kategória Windows smartfón

Windows Roka 2015 - TOP

Windows smartfóny prinášajú do sveta mobilných technológií niečo nové a svieže. Sú určené pre väčšinu používateľov a ponúkajú výborný pomer ceny a výkonu. Nájdete tu zariadenia, ktoré zaujmú svojim vzhľadom, konštrukčným spracovaním, či svojimi funkciami, vrátane kvalitného fotoaparátu či displeja. Mnohé potešia aj cenou, ktorá pri výbere mobilného zariadenia hrá častokrát veľkú rolu.

Výsledky ankety:

  1. Microsoft Lumia 950/950XL (63%)
  2. Microfot Lumia 640 (11,3%)
  3. Acer Liquid Jade Primo (5,9%)

Kategória Windows tablet

Windows Roka 2015 - tablet

Tablety sú vďaka veľkému displeju vhodné predovšetkým na konzumáciu obsahu – filmy, e-maily, fotky, knihy a internet. Windows tablety sú neustále populárnejšie, a to aj vďaka ich pokročilým funkciám, ktoré prináša operačný systém Windows. V bežnom živote sa s nimi stretávame napríklad v práci, v škole, na dovolenke a pri každodenných aktivitách, kde potrebujeme ľahko prenosný počítač s väčšou dotykovou obrazovkou.

Výsledky ankety:

  1. Microsoft Surface Pro 4 (39,6%)
  2. Lenovo Yoga Tablet 2 (35,3%)
  3. ASUS Transformer Book T300 Chi (10,4%)

Kategória Inovácia roka

Windows Roka 2015 - inovacia

Jednu vec si kupujete častejšie než Windows smartfón a teraz nemyslíme na aplikácie. Áno správne, je to príslušenstvo k smartfónu či tabletu. Rôzne doplnky a Hi-Tech hračky rozširujú nielen funkcie a vlastnosti telefónu, a preto sme sa ich aj tento rok zaradili do ankety. Špeciálnym partnerom kategórie je Tatra banka.

Výsledky ankety:

  1. Microsoft HoloLens (27,2%)
  2. Microsoft Band 2 (27,1%)
  3. Microsoft Surface Hub (15,4%)

Výhercovia v súťaži

Anketa je spojená aj so žrebovaním šťastných výhercov, ktorí hlasovali a poslali svoj hlas do ankety. Ďalšie ceny mohli súťažiaci vyhrať, ak odporučili súťaž aspoň piatim svojim známym. Vyžrebovali sme týchto výhercov:

  • Xbox One – Zuzana Zrneková
  • Wireless Mouse 900 – Martin Baloga
  • Wireless Mouse 900 – Martin Veľas
  • Wireless Mouse 900 – Rastislav Harušinec
  • Microsoft Office 365 Personal – Anna Bilovská
  • Microsoft Office 365 Personal – Jaroslav Pisko
  • Microsoft Office 365 Personal – Jakub Ištoňa
  • Designer Bluetooth Desktop – Radovan Reisel

Partneri ankety

Súťaž Windows Roka 2015 vznikla aj za podpory týchto partnerov, ktorým ďakujeme za spoluprácu.

partneri windows roka

27.01.2016

+