MojWindows

Microsoft zažiadal o patent na nové dotykové pero Surface Pen, ktoré bude na rozdiel od toho súčasného, už nabíjateľné. Aktuálna verzia pera Surface Pen využíva pre svoje napájanie batérie typu AAAA, ktoré je po čase potrebné meniť. Nie je však celkom jasné, prečo sa Microsoft k tomu kroku rozhodol, nakoľko používaná batéria vydrží pol roka až rok, v závislosti od frekvencie používania. Pravdepodobne ide len o snahu zväčšiť pohodlie používateľov.

Surface Pen 2

 Pripojenie pera bude fungovať na magnetickom princípe a pomocou neho sa bude aj nabíjať. Žiadosť o patent zároveň znázorňuje aj dok, do ktorého sa bude pero vkladať. Dok pritom z dokumentácie nevyzerá ako samostatne stojaci modul, namiesto toho bude integrovaný do väčšieho zariadenia, ktorým by mohla byť napríklad nová generácia zariadení Surface Pro alebo Surface Book.

Surface Pen

Súčasné modely zariadení rodiny Surface síce umožňujú dotykové pero pripájať k svojmu telu rovnako na magnetickom princípe, nový spôsob má však okrem nabíjania ponúkať aj lepšie uchytenie a minimalizovať riziko, že sa pero od zariadenia oddelí. Treba však poznamenať, že nabíjateľné dotykové pero a príslušný dok sa nemusia objaviť hneď s najbližšou generáciou Surface Pro a Surface Book.

Zdroj: Neowin, PatentyMobile

19.01.2016

+