MojWindows

Pokiaľ vlastníte zariadenie, ktoré disponuje operačným systémom Windows 7 alebo Windows 8.1 a má v sebe zabudovaný najnovší procesor Intel Skylake, mali by ste zvážiť aktualizáciu na Windows 10. Microsoft totiž tlačí na výrobcov hardvéru a zariadení, aby čo najskôr zrušili podporu pre staršie operačné systémy z dôvodu pretlačenia Windowsu 10 na čo najväčší počet zariadení.

V prípade procesorov Skylake vydrží podpora pre Windows 7 a Windows 8.1 do júla 2017. Po prekročení tohto dátumu zariadenia so staršími operačnými systémami prestanú obdržiavať aktualizácie pre tento typ hardvéru. Známi výrobcovia ako Dell, HP alebo Lenovo už v tejto chvíli podrobujú svoje zariadenia ďalšiemu testovaniu, aby sa uistili že budú ťažiť z aktualizácie na Windows 10.

Je pochopiteľné, že spoločnosť Microsoft tlačí výrobcov do podobných krokov. Koniec koncov deje sa to po každom uvedení nového operačného systému na trh. V tomto prípade to však môže byť trošku unáhlené, pretože Windows 10 nie je v stave, aby bol integrovaný do každého nového zariadenia, ktoré uzrie svetlo sveta.

Zdroj: winbeta

25.01.2016

+