MojWindows

Ani nie za šesť mesiacov od uvedenia je Windows 10 aktívny už na viac ako 200 miliónoch zariadení na celom svete, čo znamená, že je doteraz najrýchlejšie sa šíriacim systémom Windows. Microsoft pritom potvrdil, že do tohto čísla sú započítaní aj majitelia konzoly Xbox One, ktorí používajú nové rozhranie. Svojho priameho predchodcu, Windows 8 mal v miere adaptácie prekročiť o neuveriteľných 400% a momentálne najpoužívanejší Windows 7 o takmer 140%. Okrem bežných užívateľov si Windows 10 nachádza svoju popularitu aj vo firemnom a vzdelávacom sektore, kde má byť situovaných spolu viac ako 22 miliónov zariadení z celkovej dvojstovky.

Jedným z meradiel úspešnosti operačného systému je aj to, ako ho ľudia používajú. Nedávno Microsoft prekonal ďalší medzník aj v tejto oblasti, keď iba za december strávili ľudia používaním Windows 10 viac ako 11 miliárd hodín. Zaujímavé sú aj ďalšie štatistiky, ktoré Microsoft zverejnil. Za december bolo z celkové počtu platiacich zákazníkov, ktorí navštívili Windows Obchod až 60% úplne nových a počet transakcií sa v období vianočných sviatkov zdvojnásobil oproti ročnému priemeru.

Windows-Store

Na kontinuálny rast jeho používateľov poukazujú aj návštevy vo Windows Obchode, ktoré presiahli hranicu 3 miliardy a takisto aj záplava nových univerzálnych aplikácií ako Netlix, Pandora, WSJ, NPR, Uber, 1-800-Flowers, Adidas, Twitter a mnohé ďalšie.

Zariadenia s Windows 10 majú za sebou skvelý štart do nového roku. Surface Book bude odteraz dostupný celkovo až na 10 nových trhoch: Austrália, Rakúsko, Čína, Francúzsko, Nemecko, Hongkong, Japonsko, Nový Zéland, Švajčiarsko a Spojené kráľovstvo. Slovensko, ani susedná Česká republika sa však opäť na zozname nenachádza.

Xbox-Windows-10

Microsoft informuje, že aj Xbox mal silný rok 2015. Konzola Xbox One zaznamenala rekordné predaje a v rámci služby Xbox Live, Microsoft zaznamenal najviac používateľov v histórii Xboxu. Napríklad 28. decembra sa na Xbox Live nalogovalo prostredníctvom Xbox One viac používateľov ako kedykoľvek predtým.

Zdroj: TS

04.01.2016

+