MojWindows

Používateľ Marc, ktorý vystupuje pod prezývkou Core Down, sa na jednom z nemeckých fór pochválil svojimi vylepšeniami pre Lumie 435 a 520. Všetko malo začať tým, že na smartfóne Lumia 435 ho trápil slabý príjem Wi-Fi signálu, a to až do tej miery, že sa rozhodol vymeniť integrovanú anténu. Lumiu 435 teda rozobral, aby preskúmal základnú dosku a jednotlivé komponenty zariadenia a počas toho mal dostať svoj geniálny nápad.

Lumia-435-mod (2)

Smartfón modifikoval tak, že k zabudovanému Wi-Fi čipu prispájkoval veľkú anténu, podobnú tým z klasického routera. Tento pokus sa podľa jeho vyjadrení ukázal byť úspešný a príjem signálu sa značne zlepšil. Úspech ho navyše inšpiroval k ďalším hardvérovým modifikáciám.

Lumia-435-Mod

Pre druhého kolo svojich technických hókusov-pókusov si zvolil smartfón Lumia 520. Tentoraz nielen že opäť pridal Wi-Fi anténu, ale dokonca sa rozhodol vyriešiť aj problém s prehrievaním. Odstránil ho primontovaním aktívneho chladiča do zadnej strany svojho smartfónu. Nadaný kutil tak ukazuje, čo všetko sa dá na smartfónoch  pomerne ľahko upraviť a otvára tak dvere pre ďalších podobných nadšencov.

Lumia-520-Mod

Zdroj: WMPU, Windowsarea

12.01.2016

+