TESTUJEME | Microsoft Lumia 950 XL: Pýtajte sa!

Do našej redakcie práve dorazila najnovšia vlajková loď od spoločnosti Microsoft s názvom Lumia 950XL. Táto novinka bola oficiálne predstavená softvérovým gigantom v októbri a pred pár týždňami sme sa dozvedeli aj cenu a dostupnosť na slovenskom trhu. U operátorov figuruje tento smartfón od 1. decembra a my máme to šťastie priniesť vám naše dojmy zo zariadenia medzi prvými na Slovensku.

Microsoft Lumia 950XL predovšetkým zaujme kvalitným spracovaním, 5.7 palcovým QHD AMOLED displejom (2560 x 1440 px) a 20 Mpx PureView zadným fotoaparátom s tromi  LED bleskmi. Poháňa ju výkonný osemjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 810 s frekvenciou 2 GHz, ktorému sekunduje 3 GB operačná pamäť RAM. Vnútorné uložisko má kapacitu až 32 GB s možnosťou jeho rozšírenia o 200 GB pomocou microSD podpory. Nesmieme opomenúť ani funkciu Continuum, ktorou zariadenie disponuje vďaka novému operačnému systému Windows 10 Mobile.

Súvisiacie články

Na slovenskom trhu si môžete Lumiu 950 XL zakúpiť už od 650 €. Akékoľvek otázky nám teda píšte do komentárov pod článkom. Podľa možností sa vám na ne pokúsime odpovedať čo najrýchlejšie, prípadne sa odpoveď na svoju otázku dozviete v pripravovanej recenzii.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojWindows.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.