MojWindows

Hybridný cloud umožňuje spoločnostiam optimalizovať využitie výpočtového výkonu a ďalších zdrojov v IT tak, že kritické aplikácie sú prevádzkované on-premise, pričom zvyšok serverov môže využívať škálovateľnosť a neobmedzené zdroje v Microsoft Azure. V tomto kurze, ktorý je dostupný na portáli MVA, sú predstavené techniky pre plánovanie, nasadenie a prevádzkovanie Microsoft hybridného cloudu.

Údržba hybridného cloudu

Tento modul poskytuje detailný pohľad na best practices, predpripravené riešenia, nástroje pre správu, online dokumentáciu, návody a ďalšie zdroje, ktoré záujemcom pomôžu pri využívaní hybridného prostredia.

MVA 6.12

Podstatná časť modulu je venovaná teórii, ktorá pokrýva témy týkajúce sa vytvárania virtuálnych strojov pomocou šablóny, ako hardvérové profily, profil operačného systému, aplikačný profil a SQL profil. Dozvieme sa tak informácie o nastavení parametrov hardvéru budúceho virtuálneho stroja, možnostiach konfigurácie pripojení do domény, automatizácii inštalácie konkrétnych rolí, nasadzovaní virtuálnych aplikácií a vytvárania parametrov SQL stroja.

MVA 6.12 2

V rámci praktickej demonštrácie v prostredí konzoly Virtual Machine Manager 2012 je krok za krokom ukázané vytvorenie hardvérového profilu a nastavenie parametrov tohto profilu. Nasleduje demonštračné video, ktoré sa sústreďuje na servisné šablóny v prostredí Virtual Machine Manager a prevádza aj jednotlivé konfiguračné možnosti. V závere je pripravená demonštrácia práce s nástrojom App Controller, ktorý taktiež umožňuje vytváranie virtuálnych strojov s pomocou šablón a funguje ako jednoduché webové rozhranie.

.

MVA 6.12 3

Kurz Hybridní cloud – Best Practices nájdete na webovej stránke portálu Microsoft Virtual Academy, kde sú dostupné aj ďalšie sprievodné materiály.

06.12.2015

+