MojWindows

Microsoft včera vydal prvú kumulatívnu aktualizáciu pre Windows 10 mobile build 10586 a zároveň informoval o zväčšení okruhu zariadení v programe Windows Insider. Gabriel Aul informoval, že od súčasných Insiderov bolo zozbierané obrovské množstvo užitočnej spätnej väzby, ktorá pomáha pri vylepšovaní aktuálneho buildu 10586. Napriek tomu, že ide o rovnaký build, ako ten ktorý sa nachádza na nových Windows 10 smartfónoch (Lumia 550,950,950XL), Microsft neustále pracuje na jeho úpravách a vylepšovaní skúsenosti s prechodom zo systému Windows Phone 8.1. Zverejnením prvej kumulatívnej aktualizácie pracuje na problémoch a pripomienkach, ktoré boli nahlásené práve vrámci spätnej väzby od Insiderov. Aktualizácia pritom zvyšuje číselnú verziu len veľmi mierne, čo korešponduje s tým, že obsahuje len opravy menších chýb, takže build nesie označenie 10586.29.

Vylepšený bol proces aktualizácie zo systému Windows Phone 8.1 a to aj v prípade zariadení s limitovaným voľným priestorom. Upravené bolo vykresľovanie máp po vykonaní prechodu a ukladanie nastavenia služieb operátorov.
Vylepšená bola spätná kompatibilita so Silverlight aplikáciami pre Windows Phone 8.1. Prehliadač Microsoft Edge bol upravený po stránke stability a výkonu.
Zlepšená bola stabilita Bluetooth komunikácie a v prípade Dual SIM smartfónov bol odstránený problém s prepínaním medzi aktívnym profilom.
Dátové nastavenia sú po novom správne ukladané pri prvotnom nastavovaní systému. Nekorektný spôsob predtým v niektorých prípadoch spôsoboval neschopnosť posielať a prijímať MMS správy.

V sprievodnom príspevku na oficiálnom blogu spoločnosti, Gabriel Aul zároveň informoval o plánovanom rozšírení okruhu zariadení, ktoré sa môžu zapojiť do programu Windows Insider.Začiatkom budúceho týždňa majú pribudnúť smartfóny LG Lancet, Microsoft Lumia 550, Microsoft Lumia 950 a Microsoft Lumia 950 XL. Zároveň s rozšírením Insider programu budú avizované zariadenia pridané aj do programu Windows Device Recovery Tool, pomocou ktorého je možné systém v prípade potreby obnoviť.

Windows 10 Mobile update

Zdroj: Microsoft

05.12.2015

+