MojWindows

V rozhlasovej relácii Windows Weekly sa ocitol šéf marketingovej divízie Microsoftu, Chris Capossela, ktorý sa rozhovoril o nadchádzajúcich plánoch Microsoftu. Spoločnosť si je podľa jeho slov plne vedomá svojej aktuálnej pozície na trhu s mobilnými telefónmi.

V najbližších rokoch má prioritou preto byť spokojnosť fanúšikov a snaha o zaznamenanie veľkého úspechu vo firemnom svete, kde sa Microsoft zamerá hlavne na spoločnosti, ktoré chcú masovo nakúpiť smartfóny pre svojich zamestnancov. Potvrdil pritom existenciu Lumie 650 zameranej práve pre takéto podnikové nasadenie, no k termínu predstavenia povedal len toľko, že zatiaľ nebol určený.

Taktiež sa vyjadril k stratégii s univerzálnymi aplikáciami, pomocou ktorej sa Microsoft snaží adresovať problém s nedostatkom aplikácií. Capossela sa vyjadril v duchu, že čím viac ľudí bude používať operačný systém Windows 10, tým lepšia bude aj mobilná verzia tohto systému. Získať čo najviac užívateľom má byť kritické pre motiváciu vývojárov, aby vytvárali ďalšie a ďalšie aplikácie.

Okrem toho však povedal, že aby bol Microsoft schopným rivalom pre konkurenčné platformy v oblasti smartfónov, potrebuje prísť s niečím skutočne prevratným. Ako príklad uviedol vývoj tabletu Microsoft Surface, ktorý síce vo svojich začiatkoch narazil na niekoľko zádrhelov, no postupom času sa prvotný zámer priniesť tablet, ktorý môže plnohodnotne nahradiť notebook, stal skutočnosťou. Niečo podobné je preto potrebné aj pre mobilný segment Microsoftu.

Potrebujeme nejaký druh „spirituálneho ekvivalentu“ v našom mobilnom segmente, z ktorého nepôjde dojem, že ide o smartfón určený len pre milovníkov Windowsu. Musí ísť o smartfón, pri ktorom to bude: Wow, to je skutočný šok alebo to je skutočne prevratné, a kvôli tomu si urobím prestávku a nekúpim svoj 17-ty iPhone. A na vytvorenie niečoho takéhoto potrebujeme prirodzene dostatok času.

Tieto vyjadrenia tak nie sú celkom potvrdením vývoja smartfónu Surface Phone, no ukazujú, že Microsoft v blízkej budúcnosti plánuje zmeniť svoj prístup k tvorbe smartfónov a s myšlienkou vytvoriť podobný smartfón sa minimálne pohráva.

microsoft_surface_phone_8_by_yronimus-d54trfa

Zdroj: Geekwire

28.12.2015

+