MojWindows

Iniciatíva Hodina kódu je celosvetová akcia, ktorú zastrešuje viac ako stovka partnerov, kam spadajú aj zvučné zahraničné mená ako Barack Obama, Mark Zuckemberg, ale aj naše slovenské osobnosti Juraj Kemka a Jaro Bekr. Podporuje ju množstvo známych a nadnárodných organizácií vrátane Microsoftu, Applu, Amazonu, Boys and Girls Clubs of America a College Board. Jej cieľom je záujemcom bez ohľadu na vek, či predošlé vzdelanie poskytnúť úvod do informatiky, priblížiť programovanie a ukázať, že každý sa môže naučiť jeho základy.

Akciu Hodina kódu môže usporiadať ktokoľvek a kedykoľvek, no cieľom masovej kampane je poskytnúť Hodinu kódu desiatkam miliónov žiakov počas týždňa v termíne 7 – 13. decembra, kedy oslavujeme Týždeň vyučovania informatiky.

Mark zuckember hour of code

Udalosti Hodina kódu organizuje verejná nezisková spoločnosť Code.org, ktorá sa venuje zvyšovaniu podielu záujmu o informatiku v spoločnosti. Počas minuloročnej Hodiny kódu sa do vzdelávania zapojilo viac ako 60 miliónov študentov z vyše 180 krajín celého sveta. Pre účastníkov sú k dispozícii jednohodinové výukové programy v 40 jazykoch, v rámci ktorých nie sú požadované žiadne predchádzajúce skúsenosti. Hodina kódu je určená pre všetkých od 4 do 104 rokov.

minecraft-hours-of-code

Pre interaktívnu výučbu atraktívnou formou poslúžia prostredia obľúbeného herného titulu Minecraft alebo hviezdneho univerza Star Wars. Dostupné sú aj staršie kurzy s tematikou Frozen a Angry Birds. Po úspešnom absolvovaní kurzu získajú študenti okrem základných vedomostí aj certifikát absolventa. Ak máte záujem naučiť sa základy programovania, môžete tak urobiť na stránke HourOfCode, a to aj mimo momentálneho Týždňa vyučovania informatiky.

08.12.2015

+