MojWindows

Spoločnosť Microsoft chce zaručiť, že výrobcovia počítačov budú v nasledujúcom roku na svoje nové zariadenia inštalovať len nový operačný systém Windows 10. Preto výrobcovia ako Dell, HP alebo Lenovo budú musieť prestať predávať zariadenia s predinštalovaným systémom Windows 7, či 8.1 už k dátumu 31. októbra 2016.

Je to trošku nezvyčajné, že Microsoft nastavil tento dátum tak skoro po uvedení nového operačného systému na trh. Zvyčajne totiž nechá výrobcom minimálne 2 roky priestor pre predávanie zariadení, ktoré disponujú starším operačným systémom. Softvérový gigant sa taktiež vyjadril, že dá výrobcom zariadení oznámenie o zmene operačného systému rok dopredu. Microsoft si je teda funkčnosťou operačného systému Windows 10 veľmi istý, keďže je už o rok pripravený nanútiť výrobcom predávať zariadenia s predinštalovaným Windows 10.

Asi to súvisí aj so zatiaľ nenaplneným cieľom Microsoftu, ktorý chce dosiahnuť to, aby bol Windows 10 nainštalovaný na vyše 1 miliarde zariadení. To by však samozrejme musel najprv dosiahnuť to, aby tento systém fungoval na 100 %, čo v súčasnosti neodráža realitu.

Zdroj: theverge

03.11.2015

+