MojWindows

Záver kurzu s názvom Virtualizace v podání Microsoftu, ktorý sprevádza budovaním virtualizovaného datacentra. Primárnu úlohu v kurze zohrávajú virtualizačná platforma Microsoft Hyper-V a nástroj pre správu datacentra System Center Virtual Machine Manager, obidva vo verzii 2012 R2. Piaty a zároveň posledný modul sa zameriava na informácie o produktoch a technológiách, ktoré dopĺňajú funkcionalitu virtualizovaného datacentra. Konkrétne ide o komponenty rodiny System Center, spoluprácu s cloudovou službou Microsoft Azure a možnosti správy virtualizačnej platformy WMWare.

System Center 2012 R2

Informácie o možnostiach a funkciách produktov rodiny System Center. Podrobnejšie sú prebrané informácie o nástrojoch App Controller, Operations Manager, Data Protection Manager a Orchestrator.

MVA 01.11

Virtualizace a hybridní cloud

Možnosti sieťového prepojenia privátneho a hybridného cloudu so vzdialenými pobočkami jednotlivých firiem. Pohľad na infraštruktúrne služby v prostredí Windows Azure.

MVA 01.11 2Správa platformy VMWare

Podrobnosti o nástroji WMWare, správe prostredia, integrácii s ním a migrácii z WMWare do Hyper-V prostredia. Na záver nasleduje niekoľko informácií o migračných nástrojoch  Microsoft Virtual Machine Converter a Migration Automation Toolkit.

MVA 01.11 3

Kurz Virtualizace v podání Microsoftu nájdete na webovej stránke portálu Microsoft Virtual Academy, kde sú dostupné aj ďalšie sprievodné materiály.

01.11.2015

+