MojWindows

Hybridný cloud umožňuje spoločnostiam optimalizovať využitie výpočtového výkonu a ďalších zdrojov v IT tak, že kritické aplikácie sú prevádzkované on-premise, pričom zvyšok serverov môže využívať škálovateľnosť a neobmedzené zdroje v Microsoft Azure. V tomto kurze, ktorý je dostupný na portáli MVA, sú predstavené techniky pre plánovanie, nasadenie a prevádzkovanie Microsoft hybridného cloudu.

V moduloch Budování hybridního cloudu a Nasazení hybridního cloudu sa dozvieme informácie o štyroch základných krokoch pre vybudovanie hybridného cloudu a zásadných komponentoch hybridného cloudu ako Azure pack, virtuálne servery a Microsoft SQL Server.

Budování hybridního cloudu

Tento modul popisuje štyri základné kroky nutné pre vybudovanie hybridného cloudu. Modul je zložený z viacerých demonštračných videí, ktoré zachytávajú fungovanie System Center App Controller pre správu cloudu, pripojenie k hybridnému cloudu, Site to Site VPN, zdieľanie správ medzi cloudami, sychronizáciu dát, rôzne scenáre dátovej replikácie a presunutie virtuálnych strojov do Microsoft Azure s presným postupom.

MVA 29.11

Nasazení hybridního cloudu

Štvrtý modul rozoberá konzistenciu platformy hybridného cloudu a rôzne výhody privátneho a provider cloudu, ako aj postup pri vytvorení Self-Service hybridného cloudu pomocou Windows Azure Pack. V praktickej demonštrácii je prezentovaná práca s nástrojom Windows Azure Pack a vytváranie virtuálnych strojov a SQL databáz jeho využitím.

MVA 29.11 2

Kurz Hybridní cloud – Best Practices nájdete na webovej stránke portálu Microsoft Virtual Academy, kde sú dostupné aj ďalšie sprievodné materiály.

29.11.2015

+