MojWindows

Spoločnosť Vensmile, známa hlavne vďaka výrobe mini počítačov, uvádza na trh svoj nový model Vensmile i10, vybavený  operačným systémom Windows 10. Drobný počítač valcového tvaru pôsobí veľmi nápadito, no zaujímavý vzhľad nie je všetko, čo ponúka. V jeho  výbave sa nachádza hneď štvorica portov USB verzie 2.0, HDMI a ethernetový port, čítačka pamäťových kariet a konektor typu jack.

Na prednej strane zariadenia sa okrem zapínacieho tlačidla nachádza aj vstavaná 2 megapixelová kamera a mikrofón. Po hardvérovej stránke je Vensmile i10 vybavený už notoricky známym štvorjadrovým procesorom Intel Atom Z3735F s taktovaním 1,33 Ghz, ktorý doprevádza DDR3  operačná pamäť s veľkosťou 2GB a vnútorné úložisko typu eMMC kapacity 32 GB. O pripojenie k Wi-Fi sieti sa stará modul Broadcom 6330, ktorý podporuje štandardy 802.11a/b/g/n a zariadeniu nechýba ani podpora Bluetooth 4.0.

Pre zabezpečenie optimálnych pracovných podmienok procesora, pamäte a disku je Vensmile i10 napriek svojmu minimalistickému prevedeniu vybavený aktívnym chladiacim systémom. Mini počítač je vybavený operačným systémom Windows 10 edície Home a dostupný je v čiernom vyhotovení. Nakoľko ide o zariadenie patriace do kategórie miniatúrnych počítačov, zodpovedajú tomu jednak jeho rozmery 13,1 x 8,6 x 8,6 cm, ale aj váha, ktorá dosahuje príjemných 330 gramov.

Balenie, v ktorom sa Vensmile i10 predáva obsahuje okrem samotného mini počítača, jeden HDMI kábel, jeden napájací kábel a manuál v anglickom jazyku. Pokiaľ Vás Vensmile i10 oslovil, môžete ho momentálne zakúpiť cez e-shop GearBest  za cenu 118 dolárov.

vensmile-i10a

03.10.2015

+