MojWindows

Spoločnosť Asus má vo svojom portfóliu produktov kvalitné a cenovo dostupné riešenia pre vytváranie bezdrôtovej siete WiFi. Na niektoré z nich dokonca platí v e-shope GearBest akciová cena. Preto ak už dlhšiu dobu rozmýšľate nad vytvorením domácej WiFi siete, práve teraz sa zdá byť ten správny čas.

ASUS RT-AC51U

Výkonný bezdrôtový router, ktorý ponúka súbežné pripojenie v dvoch pásmach – rýchlosť 300 Mb/s v pásme 2,4 GHz a až 433 Mb/s v 5 GHz pásme, vo výsledku tak umožňuje využívať celkovú rýchlosť až 733 Mb/s. Dvojica antén zabezpečuje široké bezdrôtové pokrytie najnovšieho štandardu 802.11ac. Viacúčelový USB umožňuje pripojenie externého pevného disku a z klasického routru sa tak razom stane súborový server, ktorý je navyše možné pomocou aplikácie ASUS AiCloud ešte rozšíriť do cloudu. Prípadne je pomocou portu možné pripojiť tlačiareň, ktorú tak môže zdieľať celá sieť. Rohranie USB je navyše kompatibilné s adaptérmi 3G/4G na mobilnú širokopásmovú komunikáciu, konkrétne na dve širokopásmové (WAN) pripojenia na jednom routeri, a okrem toho je USB port možné využiť na nabíjanie smartfónov, tabletov a podobne. Priateľské užívateľské rozhranie ASUSWRT užívateľovi poskytuje absolútnu kontrolu nad optimalizáciou a nastavením siete, navyše s tým nebudú mať problém ani úplní sieťoví nováčikovia.

ASUSWRTSkúsení používatelia zase ocenia podporu technológie IPv6, niekoľko bezdrôtových SSID a zabezpečený prístup k VPN. Router podporuje šifrovanie prenosu pomocou 64-bitového a 128-bitového WEP, WPA2-PSK, WPA-PSK, WPA-Enterprise a WPA2-Enterprise. Na zadnej strane sa nachádza 1 x RJ45 pre 10/100 BaseT pre WAN, 4 x RJ45 pre 10/100 BaseT pre LAN a spomínaný USB konektor typu 2.0. Samozrejmosťou sú funkcie ako vyrovnávanie záťaže alebo režim prevzatia služby zaručujúci vyššiu stabilitu, ako aj podpora funkcie WPS. ASUS RT-AC51U v čiernom prevedení je momentálne dostupný za akciovú cenu 39,86 dolárov v e-shope GearBest. Súčasťou predávaného balenia je router, napájací adaptér a čínsky manuál. Užívateľské rozhranie zariadenia je však dostupné aj v anglickom a dokonca aj českom jazyku. ASUS RT-AC51U

ASUS RT-N12+

ASUS RT-N12plus je router triedy Wireless N s rýchlosťou 300 Mb/s, ktorý je vhodný pre použitie v malých firmách a domácnostiach. Technológia 2T2R MIMO a dvojica pevných externých antén so ziskom 5 dBi zaisťuje vynikajúce pokrytie a vysoký bezdrôtový výkon. Intuitívne grafické používateľské rozhranie a funkcia Rýchle nastavenie internetu umožňujú jednoduché ovládanie a nastavenie aj pre úplných začiatočníkov. RT-N12plus navyše umožňuje nastaviť až 4 SSID pre riadenie šírky prenosového pásma a kontrolovanie prístupu. Router podporuje šifrovanie prenosu pomocou 64-bitového a 128-bitového WEP, WPA2-PSK, WPA-PSK, WPA-Enterprise, WPA2-Enterprise, pričom nechýba podpora WPS. Na zadnej strane sa nachádzajú konektory 1 x RJ45 pre 10/100 BaseT pre WAN a 4 x RJ45 pre 10/100 BaseT pre LAN. ASUS RT-N12+ v čiernom prevedení je momentálne dostupný so zľavou 45%  za cenu 22,99 dolárov v e-shope GearBest. Súčasťou predávaného balenia je router, napájací adaptér a čínsky manuál. Užívateľské rozhranie ASUSWRT je však dostupné aj v anglickom a dokonca aj v českom jazyku.

RT-N12plus

ASUS RT-N12

Zariadenie RT-N12 je bezdrôtový N router s rýchlosťou 300 Mb/s vhodný pre nasadenie v malých firmách a domácnostiach. Technológia 2T2R MIMO a dvojica pevných externých antén so ziskom 5 dBi zaisťuje vynikajúce pokrytie a vysoký bezdrôtový výkon. Intuitívne grafické používateľské rozhranie a funkcia Rýchle nastavenie internetu umožňujú jednoduché ovládanie a nastavenie aj pre úplných začiatočníkov. RT-N12plus navyše umožňuje nastaviť až 4 SSID pre riadenie šírky prenosového pásma a kontrolovanie prístupu, pričom nechýba podpora WPS. Softvérový prepínač EZ poskytuje rýchly a jednoduchý nástroj na prepínanie medzi režimami router, opakovač a prístupový bod. ASUS RT-N12 podporuje šifrovanie prenosu pomocou 64 / 128 Bit WEP, WPA-PSK a WPA2-PSK. ASUS RT-N12 opäť v čiernom vyhotovení je momentálne dostupný za akciovú cenu 28,30 dolárov v e-shope GearBest. Súčasťou predávaného balenia je router, napájací adaptér, dvojica antén, sieťový kábel  a anglický manuál. Užívateľské rozhranie ASUSWRT je dostupné dokonca aj v českom jazyku.

ASUS RT-AC51U

08.10.2015

+