MojWindows

Microsoft pred časom poskytol užívateľom operačných systémov Windows 8.1 a Windows 10 aplikáciu Skype Translator preview. Dnes sa spoločnosť rozhodla, že v dohľadnej dobe vypustí oficiálnu verziu tejto vlastnosti pre aplikáciu Skype. Ide o prekladanie správ a rozhovorov v reálnom čase.

Keď sa tak stane, aplikácia Skype bude schopná v reálnom čase prekladať správy a rozhovory zo 6 jazykov (Anglický, Nemecký, Španielsky, Taliansky, Francúzsky a Čínsky) spolu s 50 rôznymi jazykovými správami.

Microsoft sa vyjadril nasledovne:

Teraz máte ešte viac dôvodov chatovať s ľuďmi z celého sveta – dať dokopy rodiny, priateľov a študentov. Toto otvára nový svet plný možností nielen naprieč kontinentmi, ale aj rôznymi jazykmi. Postavený na technológii svetovej triedy, ktorá sa sama dokáže učiť, Skype Translator sa zlepšuje s rastúcou používateľnosťou. Používatelia, ktorí už vyskúšali náhľad (preview) tejto funkcie, dokázali Skype Translator neuveriteľným spôsobom vylepšiť. So širším vypustením dúfame, že uvidíme ešte väčší pokrok.

Zatiaľ však táto funkcia ostane len na počítačovej verzii aplikácie Skype. Microsoft sa bližšie nevyjadril či alebo kedy by mohol prekladač v reálnom čase zavítať aj na ostatné platformy.

Zdroj: windowscentral

05.10.2015

+