MojWindows

Keď sa spomenie digitálny projektor, väčšina ľudí si predstaví zariadenia ze cenu pohybujúcu sa na úrovni stoviek a niekedy aj tisíciek eur. Ak však chcete jednoduchý projektor pre domáce použitie nemusíte zaň platiť horibilné sumy. Eshop Gearbest totiž momentálne ponúka projektor STA – ProHOme PH5 za špeciálnu akciovú cenu 113,61 dolárov. Pred kúpou sa však poriadne uistite, či vyhovuje účelom na ktoré ho chcete používať. Za spomínaniu cenu rozhodne nemôžete čakať niečo prevratné, tento projektor by však na bežné používanie mal úplne postačovať.

41FkotHiH7L

Projektor STA – ProHome PH5 je schopný premietať obraz v rozsahu od 76 do 380 centimetrov pri kontrastnom pomere obrazu 2000 : 1 a jeho svetelný výkon dosahuje 2500 lumenov. K pripojeniu zariadení slúži viacero prepojovacích rozhraní : RCA jack, HDMI a VGA port, S-Video ako aj AV rozhrania. Projektor je vybavený aj dvomi USB portami pomocou ktorých je možné pripojiť rôzne prenosné kľúče, či externé disky.

ProHome PH5 podporuje prehrávanie videa s maximálnym rozlíšením 1080p, no jeho natívne rozlíšenie dosahuje iba 800 x 600 pixelov, pričom na výber je z dvoch formátov obrazu 4:3 a 16:9. Životnosť LED lampy podľa informácii od výrobcu dosahuje 28 000 prevádzkových hodín. Projektor je vybavený aj množstvom rôznych funkcií, ako napríklad priblíženie alebo 360 stupňové preklápanie a otáčanie obrazu. Taktiež obsahuje vystavané reproduktory s pomerne skromným výkonom 2 Watty.

Projektor STA – ProHome PH5 je predávaný v čiernom farebnom prevedení a pri svojich rozmeroch 28 x 22 x 10 cm váži necelé dva kilogramy. Súčasťou predávaného balenia je okrem samotného projektoru a napájacieho kábla aj užívateľsky manuál, po jednom kuse z VGA a AV káblov a diaľkové ovládanie.

6_DpMesL

03.09.2015

+